Τρόφιμο (αλμυρό ή γλυκό) φτιαγμένο από χυλό που περιέχει διάφορα υλικά και τηγανισμένο σε καυτό λάδι Απομακρύνουμε τις τηγανίτες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται σκέτες, με ζάχαρη άχνη, μέλι, μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού.
Οι τηγανίτες είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό ή απογευματινό με τον καφέ!
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- λάδι για το τηγάνισμα
- μερέντα ή μέλι για το σερβίρισμα
Ανακατεύετε καλά το γαιαούρτι με το αυγό. Σε μία ξεχωριστή λεκάνη αναμειγνύετε το αλεύρι με τη σόδα και στη συνεχεία προθέτετε το μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό χυλό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το χυλό με κουταλιές που να απέχουν λίγο μεταξύ τους. μόλις πήξουν και χρυσίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες σας να ψηθούν κι απ' την άλλη.
Περιχύνετε με μέλι ή μερέντα και σερβίρετε.
Πηγή:icookgreek.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου