Οι 5 τύποι σοκολάτας που μπορούμε να βρούμε στην αγορά είναι οι εξής: Η πικρή σοκολάτα, όσο ανεβαίνει η περιεκτικότητα...
...σε κακάο τόσο ανεβαίνει η τιμή της αλλά και η γεύση της γίνεται πιο μεστή και πικρή. Η περιεκτικότητα σε κακάο κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70 %.
Η σοκολάτα γάλακτος, που περιέχει εκτός από το κακάο και στερεά γάλακτος ή κρέμα, ζάχαρη και βανίλια.
Η λευκή σοκολάτα, είναι στη πραγματικότητα ένα παρασκεύασμα με βούτυρο κακάο, στερεά γάλακτος και ζάχαρη, ενώ αρωματίζεται με βανίλια.
Οι σταγόνες σοκολάτας χρησιμοποιούνται σε παρασκευές που θέλουν ψήσιμο γιατί περιέχουν λιγότερο βούτυρο κακάο και κρατάνε το σχήμα τους. Τις βάζουμε κυρίως σε ζύμες (κέικ,μπισκότα).
Πηγή:mastercook.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου