Μπορείτε φυσικά να το κάνετε και με Merenda, αν προτιμάτε. Είναι ιδανικό για χειμωνιάτικο cocοoking και για το χριστουγεννιάτικο πρωινό.
Αυτή είναι η γνήσια εκδοχή, όχι η συνηθισμένη με το σιρόπι που θα βρείτε στα καφέ. Φανταστείτε: είναι σαν να φτιάχνετε ζεστή σοκολάτα με κουβερτούρα! Αλλά η συνταγή είναι πιο απλή. Χρόνος παρασκευής: 10'
Υλικά ανά φλυντζάνι
1 ή 2 κ.σ. πραλίνα (Nutella ή Merenda)
1 ή 2 μερίδες ζεστό espresso
1 φλ. καπουτσίνο πολύ ζεστό γάλα
Για το γαρνίρισμα
1 κ.γλ. σκόνη κακάο
1 κ.σ.κοφτή πραλίνα
1-2 σταγόνες κρέμα βαλσαμικού ξυδιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Απλώστε περιμετρικά στην κούπα σας την κοφτή κουταλιά πραλίνας, φτάνοντας μέχρι το χείλος, εσωτερικά.
Διαλύστε ανακατεύοντας στον πάτο της κούπας 1-2 κουταλιές πραλίνας με 1-2 μερίδες καφέ εσπρέσσο. Η πραλίνα πρέπει να λιώσει εντελώς μέσα στον ζεστό καφέ.
Ζεστάνετε καλά το γάλα σε ένα μπρίκι μέχρι να αφρίσει – αν έχετε συσκευή που φτιάχνει αφρόγαλα για καπουτσίνο ακόμα καλύτερα.
Χύστε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο μέσα στο φλιτζάνι ανακατεύοντας και μετά αδειάστε όλο τον αφρό με κουταλάκι για γαρνιτούρα πάνω από το γάλα.
Ραντίστε το αφρόγαλα με λίγη σκόνη κακάο.
Για πιο εκκεντρική και spicy γεύση ραντίστε με ελάχιστες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού ξυδιού. (Προσοχή! Κρέμα όχι ξύδι)
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τα επιφωνήματα όσων το δοκιμάσουν!
Πηγή:iefimerida.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου