Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Καθαρά Δευτέρα:Δείτε τις 15 πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές!


Η Καθαρά Δευτέρα ή Κούλουμα συνηθίζεται να γιορτάζεται στην εξοχή. Είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα, οπότε εννοείται πως όλα τα εδέσματα είναι νηστίσιμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούν να είναι και πεντανόστιμα.

Κλασσικές λιχουδιές της ημέρας είναι η ταραμοσαλάτα με κόκκινο ή άσπρο ταραμά, οι κεφτέδες, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή, σαλάτες με λαχανικά, και φυσικά η παραδοσιακή λαγάνα. 
Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της ημέρας. 
Καλή Σαρακοστή!



Ταραμοσαλάτα Βάζετε στο γουδί τον ταραμά και με λίγες σταγόνες λάδι τον κοπανάτε αρκετά μέχρι να γίνει αλοιφή…

Μελιτζανοσαλάτα Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε τα κοτσάνια. Τις ψήνετε στο φούρνο ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους

Φάβα Μουσκεύετε τη φάβα σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι για 12 ώρες.Τη στραγγίζετε και…

Παντζαροσαλάτα Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε…


Χταπόδι σχάρας Από το χταπόδι χρησιμοποιείτε μόνο τα πλοκάμια. Τα πλένετε και τα αλείφετε με…

Χταπόδι ξιδάτο Πλένετε πολύ καλά τα χταπόδια, αφαιρείτε το δόντι και τα μάτια και τα κόβετε στα…

Καλαμαράκια τηγανιτά Βάζετε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε και τα…


Κολοκυθοκεφτέδες Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε με αρκετό…


Ρεβυθοκεφτέδες Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.Τα στραγγίζετε και τα…

Ντοματοκεφτέδες Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνετε ένα μαλακό μείγμα. Σε ένα τηγάνι…


Σπανακόπιτα νηστίσιμη Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι (να καλυφθεί ο πάτος της) και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε…

Γαριδομακαρονάδα Ξεκινάτε βράζοντας τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, τα λαδώνετε και…

Σουπιές με σπανάκι Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι…


Λαγάνα Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με…

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι Τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί)…
Πηγή:laconialive.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου