Αν μας έφεραν μια πανέμορφη ανθοδέσμη και θέλουμε να την κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο φρέσκια δείτε πως μπορούμε να το πετύχουμε!
Πως να κόψουμε τα λουλούδια: Τα λουλούδια θα διατηρηθούν περισσότερο φρέσκα, όταν τα κόψουμε στην βάση με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα βάλουμε αμέσως στο νερό. Να τα κόψουμε διαγώνια για να αποκαλυφθεί περισσότερη επιφάνεια στον μίσχο. Αφαιρούμε τα φύλλα που θα βρίσκονται μέσα στο νερό, όπως θα φτιάξουμε την ανθοδέσμη. Δεν αφαιρούμε τα αγκάθια γιατί βοηθάνε το λουλούδι μας, να μείνει περισσότερο φρέσκο. Αν έχουμε κήπο και θέλουμε να κόψουμε λουλούδια να βάλουμε στο βάζο μας, οι καλύτερες ώρες για να τα κόψουμε είναι νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα όταν έχει πέσει ο ήλιος. Είναι οι ώρες που το λουλούδι θα βγάλει περισσότερο άρωμα
Ρίχνουμε μέσα στο βάζο με το νερό 1 κουταλάκι της σούπαςζάχαρη, η οποία εξασφαλίζει στα λουλούδια τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι,το οποίο βοηθάει να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί και δυσοσμίες.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε:
Χάλκινο νόμισμα και χλωρίνη: Ο συνδυασμός χαλκού και ασπιρίνης βοηθάει στην διατήρηση ζωής των φυτών μας.
Ασπιρίνη: Αυξάνει την οξύτητα του νερού και βοηθά τα κοτσάνια να αναπτυχθούν καλύτερα. Ρίχνουμε μία μέσα στο βάζο.
Στοματικό διάλυμα: Σκοτώνει τα βακτήρια, όπως καταπολεμά την πλάκα και την κακοσμία του στόματος. Ένα καπάκι αρκεί.
Νόμισμα των 5 λεπτών: Ο χαλκός μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικός αντιβακτηριακός παράγοντας. Τα λουλούδια καθυστερούν να ανοίξουν με αυτό τον τρόπο.
Χλωρίνη: Προλαμβάνει τη μούχλα που μπορεί να καταστρέψει τα λουλούδια. Ρϊχνουμε ένα καπάκι χλωρίνης στο βάζο. Απλώς πρέπει να ξέρουμε ότι έπειτα από μία εβδομάδα τα κοτσάνια έχουν ασπρίσει.
Νερό βρύσης: Ανανεώνουμε καθημερινά το βάζο με φρέσκο νερό και κόβουμε τα κοτσάνια μισό εκατοστό τη φορά.
Τα κρατάμε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
Μετά από 2-3 ημέρες κόβουμε πάλι το κάτω μέρος των στελεχών, 2-3 εκατοστά πάνω από την παλιά τομή.
Πηγή:ingolden.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου