Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Νηστίσιμες πίτες


Δεν υπάρχει υλικό που δεν μπορεί να γίνει πίτα. Επομένως και την εποχή που κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να νηστέψουν ή έστω να δοκιμάσουν μια διατροφή κάπως πιο ελαφριά, με λαχανικά και με αρωματικά βότανα και χορταρικά που υπάρχουν σε αφθονία, οι πίτες είναι μια πολύ βολική και νόστιμη επιλογή. Το τυρί και τα αβγά, που σίγουρα δίνουν «σώμα» στο φαγητό και επιπλέον πρωτεΐνες, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη γέμιση ή μπορούν να παραληφθούν τελείως χωρίς να επηρεάσουν τη νοστιμιά τους, που απλώς θα έχει μια πιο βοτανική γεύση. Όλες οι πίτες θα ωφεληθούν αν πασπαλιστούν με σουσάμι –δίνει τραγανή υφή και κάποιες παραπάνω βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε τον συνδυασμό, για παράδειγμα, ντομάτα –σουσάμι, τότε δεν θα το κάνουμε και να είμαστε σίγουροι πως η πίτα δεν θα μας μουτρώσει. Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα που προτείνουμε είναι ενδεικτικά. Αν οι γευστικές μας συνήθειες λόγω τόπου καταγωγής ή απλώς προσωπικού γούστου στρέφονται αλλού, θα ρίξουμε ό, τι αγαπάμε στην πίτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου