Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Γαριδομακαρονάδα


Η γαριδομακαρονάδα με ούζο είναι μια καταπληκτική και πολύ νόστιμη συνταγή. Οι γαρίδες είναι ένα εκπληκτικό θαλασσινό το οποίο είναι η βάση ή λειτουργεί σαν συμπλήρωμα σε εκατοντάδες συνταγές εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Από σαλάτες και μακαρόνια, μέχρι σαγανάκι και σκέτες με κάποιο ντιπ ή ντρέσινγκ. 
Οι γαρίδες έχουν ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνες τύπου Β, πρωτεϊνες, σίδηρο και ασβέστιο και όλα αυτά έχοντας πολύ χαμηλά λιπαρά. Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε θρεπτική αξία καθώς περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και αρκετές βιταμίνες Β ενώ έχουν σχετικά χαμηλή χολιστερόλη, λιπαρά και νάτριο. 
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
15-20 γαρίδες μέτριες, 
καθαρισμένες από το κέλυφος 
και το μαύρο εντεράκι στην πλάτη
400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 
ή ντομάτες χονδροκομμένες με το ζουμί τους
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο (ή λευκό κρασί)
1-2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 
Σοτάρετε σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί ρίχνετε και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και συνεχίζετε για '-2' ακόμη το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύουμε μια γύρα, τις ντομάτες, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το ούζο (ή εναλλκτικά το κρασί) και αφήνουμε για 10'-12' να μαγειρευτούν όλα μαζί (αν κρίνουμε ότι πρέπει, συμπληρώνουμε με λίγο νερό στο διάστημα αυτό).

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα σουρώνετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα (ή σερβίρετε χωριστά, αν προτιμάτε) και πασπαλίζετε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό

πηγη:icookgreek.com/nostimada.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου