Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Pana Cotta με λεμόνι


Αποτέλεσμα εικόνας για Panna Cotta λεμονι

H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα» και είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στα Επτάνησα.

Είναι φανταστική συνταγή του Chef Marco Garfagnini. Γίνεται σε 2 λεπτα! Φτιάξτε την και απολαύστε την όλοι όπως κι εμείς.

Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. ζάχαρη
2 ζουμερά λεμόνια μέτρια, μόνο το χυμό
λίγα φύλλα δυόσμο, βασιλικό ή μέντα

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, καθώς και βασιλικό, δυόσμο ή μέντα για άρωμα.
Ανακατεύουμε με σύρμα να έρθουν σε σημείο βρασμού, στους 100 βαθμούς.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Φανταστικό, δροσερό, εύκολο, οικονομικό και χωρίς ζελατίνη.

πηγη:argiro.gr

Related Posts:

  • Κουραμπιέδες με κακάο Παραδοσιακά τους θέλουμε να μοσχοβολούν βούτυρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ως μοντέρνοι άνθρωποι όμως, δεν μπορέσαμε παρά να πειραματιστούμε και μ… Read More
  • Κουραμπιέδες Aμυγδάλου Αυτοί οι κουραμπιέδες έχουν την κλασσική βουτυρένια γεύση του κουραμπιέ- θεϊκό πράγμα- είναι φοβερά τριφτοί και πλούσιοι σε αμύγδαλο. Εγώ π… Read More
  • Κουραμπιές Ο κουραμπιές, αυτό το μικρό εύθρυπτο γλυκό αποτελεί το πιο μυρωδάτο σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μαζί με το μελομακάρονο.… Read More
  • ‘Ενα ξεχωριστό ζελέ πορτοκάλι Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο κοινά και δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, λόγω της εύκολης διαθεσιμότητάς του όλο το χρόνο και της νόστιμης γεύσης … Read More
  • Κουραμπιέδες αμυγδάλου με στέβια Λαχταριστοί κουραμπιέδες αμυγδάλου, φτιαγμένοι χωρίς ζάχαρη, για να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά!!! Για να έχουμε τ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου