Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Σάντουιτς Παγωτό


    Για την ιστορική προέλευση του παγωτού οι πληροφορίες και δημοσιεύσεις είναι αντικρουόμενες. Δεδομένου ότι το παγωτό είναι παγωμένο γαλακτοκομικό προϊόν, η κατασκευή του προϋποθέτει ψύξη, άρα χιόνι ή πάγο, δεδομένης της ανυπαρξίας τεχνολογικής μεθόδου ψύξεως στα παλιά χρόνια. Η πλέον επικρατούσα άποψη σήμερα είναι αυτή της πολλαπλής εφεύρεσης. 


Δηλαδή ότι το παγωτό εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και πάγο. Έτσι η πλέον διαδεδομένη άποψη είναι της Κινεζικής προέλευσης από χιόνια των Ιμαλαΐων και κρέμα ρυζάλευρου, γάλα και μέλι. 
Άλλη άποψη αναφέρει ότι το παγωτό δημιουργήθηκε πριν 4000 χρόνια στην Μεσοποταμία, αλλά είναι άξιο απορίας πώς η θερμή αυτή περιοχή διαθέτει χιόνι ή πάγο. 
Άλλη εκδοχή για την προέλευση του παγωτού είναι ότι δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στην Μεγάλη Βρετανία και Αμερική. 
Πάντως μια τεκμηριωμένη ιστορική πληροφορία είναι ότι ο Ιταλός μετανάστης στις ΗΠΑ Marcionni παρουσίασε το πρώτο παγωτό χωνάκι στον κόσμο με παραγωγή μέσω Διοξειδίου του άνθρακος (Ξηρός Πάγος). (
      Φτιάξτε το  σάντουιτς παγωτό  για 
        δροσερά καλοκαιρινά απογεύματα!
    Υλικά 
    1 λίτρο παγωτό
    ½ πακέτο μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα
    ½ πακέτο μπισκότα βουτύρου
    ½ φλιτζ. ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
½ φλιτζ. τρούφα
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ένα σκεύος τετράγωνο ή μακρόστενο για την κατάψυξη.
Τσαλακώνουμε την λαδόκολλα (για να κάθεται ) και την απλώνουμε στο σκεύος. 
Στρώνουμε εναλλάξ μπισκότα σε μία στρώση. Απλώνουμε το παγωτό σε όλη την επιφάνεια. 
Καλύπτουμε με μπισκότα και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. 
Ξεφορμάρουμε και με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια ανάμεσα στα μπισκότα. 
Ντύνουμε τα πλαϊνά με τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει.

πηγη:argiro.gr/el.wikipedia.org











Related Posts:

  • Πάβλοβα ένα αιθέριο γλυκό Πόσοι από εσάς δεν γνωρίζουν την Pavlova; Ένα γλυκό τόσο ανάλαφρο, όπως τα βήματα της πρίμα μπαλαρίνα, Άννα Πάβλοβα, που για χάρη της, φτιάχτηκε το υ… Read More
  • Δίπλες με πορτοκάλι Οι δίπλες είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τους κουραμπιέδες, επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες και σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα… Read More
  • Πάβλοβα με σιρόπι ροδιούΤο δημοφιλές επιδόρπιο είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας και συχνά σερβίρεται κατά τη διάρκ… Read More
  • Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα Η πάβλοβα δημιουργήθηκε στην Αυστραλία το 1929 όταν τη χώρα την επισκέφτηκε η μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια Άννα Πάβλοβα για να χορέψει το ρόλο του… Read More
  • Ροφήματα και ποτά των Χριστουγέννων!Η γιορτινή σεζόν έχει έρθει και έφερε μαζί της το στολισμένο σπίτι, τζάκι, κουβερτούλα, καλή παρέα και τα απαραίτητα εποχιακά ροφήματα.Παρακάτω ακολου… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου