Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Πασχαλινά κουλουράκια


Εκτός από το βάψιμο των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα πασχαλινά τσουρέκια και τα κουλούρια. Η παράδοση θέλει τις γυναίκες να μην πλένουν, ούτε να κάνουν άλλες δουλειές του σπιτιού, παρά μόνο να ετοιμάζουν τις παραδοσιακές συνταγές για κουλουράκια και τσουρέκια.
Έτσι τα πασχαλινά μοσχομυριστά, παραδοσιακά κουλουράκια δεν λείπουν από κανένα σπίτι.
Δείτε παραδοσιακές συνταγές για Πασχαλινά κουλουράκια, με όλα τα μυστικά επιτυχίας.


Πασχαλινά κουλουράκια: Πως θα φτιάξετε τα πιο τέλεια


Ώρα για πασχαλινά κουλούρια, μία από τις πλέον αγαπημένες λιχουδιές αυτής της περιόδου που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Πάμε να δούμε μερικά μικρά μυστικά για ακόμα πιο τέλεια αποτελέσματα.

Κουλουράκια με μέλι, βανίλια και μαστίχα 


Κλασικά και αγαπημένα κουλουράκια που μοσχοβολούν μαστίχα και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι τις μέρες του Πάσχα. Το μέλι τους δίνει ακόμη πιο νόστιμη γεύση.

Μπισκοτένια τσουρεκάκια Πάρου


Τα τοπικά γλυκά της Πάρου έχουν μεγάλη ιστορία. Οι νοικοκυρές όταν ήθελαν να γλυκάνουν την οικογένειά τους σε γιορτές και σχόλες ή να φιλέψουν αυτούς που επισκέπτονταν το σπιτικό τους αξιοποιούσαν τις απλές πρώτες ύλες που είχαν στην διάθεση τους καταφέρνοντας να δίνουν μαθήματα νοστιμιάς. 

Δοκιμάστε αυτή την πασχαλινή συνταγή της Πάρου, είναι σαν να τρώτε μπισκοτένια τσουρεκάκια.

Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια Ηπείρου 


Ιδανικά τις γιορτινές μέρες, κουλούρια-κέρασμα για τους καλεσμένους αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας: για πρωινό, για συνοδευτικό του καφέ, για ένα γρήγορο σνακ αλλά και για γλυκό.Δοκιμάστε τα σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη.
Δείτε:Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια Ηπείρου 


Πασχαλινά κουλούρια 


Παραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα τσουρέκια, από τα ροδοψημένα πασχαλινά κουλουράκια και οι νοικοκυρές δεν ασχολούνται με καμία άλλη δουλειά.Τα κουλούρια αυτά μοσχοβολούν βούτυρο για αυτό δεν χρειάζεται να βάλουμε κάποιο αρωματικό.
Δείτε:Πασχαλινά κουλούρια

Κιτρινοκούλουρα
Πασχαλινά Αστυπαλίτικα κουλούρια (με ζαφορά)



Τα παραδοσιακά αυτά κουλούρια ζυμώνονται στο νησί από αιώνες και αρωματίζονται με ζαφορά. Το πανάκριβο μυρωδικό δεν είναι παρά οι στήμονες του κρόκου, τους οποίους συλλέγουν οι γυναίκες της Αστυπαλιάς κάθε Νοέμβρη από τα βουνά, όπου το φυτό φυτρώνει άγριο.
Στην αρχική της μορφή η ζύμη για τα κουλούρια αυτά περιέχει και χλωρή, την υπέροχη, ολόπαχη, φρέσκια μυζήθρα του νησιού, που οι ντόπιοι αγοράζουν από τις στάνες, σχεδόν προτού προλάβει να κρυώσει.
Αυτό το κουλούρι είναι τελείως άγλυκο, κριτσανιστό και μάλλον πικάντικο, με ένα άρωμα ακαθόριστο.
Οι Αστυπαλίτισσες ετοιμάζουν το Πάσχα μεγάλη ποσότητα και τα διατηρούν για πολλούς μήνες. Τα τρώνε με χλωρή, τη ντόπια φρέσκια μυζήθρα, και ο συνδυασμός είναι μοναδικός!
Δείτε:Πασχαλινά εδέσματα της Αστυπάλαιας

Πασχαλινά αρωματικά κουλουράκια βουτύρου


Είναι ενδεικτικό πως ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη κάθε ελληνικό σπίτι αναλαμβάνει πυρετώδεις προετοιμασίες στην κουζίνα για να υποδεχτεί την Ανάσταση και να τιμήσει τη θυσία του θεανθρώπου. 
Το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας είναι τα πασχαλινά αυγά τα πασχαλινά κουλούρια και τα πασχαλινά τσουρέκια. 
Αρωματικά κουλουράκια με φρέσκο χυμό πορτοκάλι και καλό βούτυρο για ένα αποτέλεσμα απολαυστικό και  αρωματικό.

Κουλούράκια με βούτυρο Κερκύρας


Το βούτυρο Κερκύρας παράγεται από φρέσκια παστεριωμένη κρέμα αγελαδινού γάλακτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική, δίνοντας ξεχωριστό άρωμα και γεύση σε ότι και αν κάνετε.
Το σπίτι  θα μυρίσει γαρίφαλο, φρέσκο βούτυρο και φρεσκοψημμένο κουλούρι.

Κουλουράκια με γεύση τσουρέκι


Τα κουλούρια της… Λαμπρής ανήκουν στις ελληνικές παραδόσεις! Τα κουλούρια μαζί με τα τσουρέκια και το Πασχαλινό ψωμί ανήκουν στις ζύμες που φτιάχνονται για το σπίτι, ώστε να εξασφαλιστεί καλοτυχία και ευημερία. Τη Μεγάλη Πέμπτη, μαζί με το βάψιμο των αυγών φτιάχνονται και τα λαμπριάτικα κουλούρια, και αυτό γιατί τις ημέρες που ακολουθούν το πένθος για το σταυρωμένο Χριστό κορυφώνεται.
Δείτε:Κουλουράκια με γεύση τσουρέκι



Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου