Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ατομικά κεκάκια μήλου



Τα μήλα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων.
Αρωματικά μήλα τώρα το φθινόπωρο υπάρχουν σε αφθονία και τα κεκάκια μήλου τρώγονται όλες τις ώρες με καφέ ή τσάι.Ψήστε τα και τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη για να τα παίρνεται μαζί σας στο γραφείο και για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Αποτέλεσμα εικόνας για μήλο

Υλικά 
(8 Μερίδες)

125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
160 γραμμ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά

150 γραμμ. κοσκινισμένο 
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 ml χυμό μήλου
1 μήλο Ζαγοράς
1 βανίλια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 3΄-4΄, μέχρι να κρεμώσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, για να απορροφάει το μείγμα το αυγό που προστίθεται κάθε φορά. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό μήλου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για 8 ατομικά κεκάκια ή χρησιμοποιούμε 8 φορμίτσες μιας χρήσης. Ισομοιράζουμε το μείγμα.

Πλένουμε και κόβουμε στα 4 το μήλο (με τη φλούδα). Αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα). Καλύπτουμε τα κεκάκια με τις φέτες μήλου. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Με το μισό μείγμα πασπαλίζουμε τα κεκάκια.

Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις για 25΄. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ξεφορμάρουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.


πηγη:argiro.gr








Related Posts:

  • Δίπλες με πορτοκάλι Οι δίπλες είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τους κουραμπιέδες, επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες και σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα… Read More
  • Ροφήματα και ποτά των Χριστουγέννων!Η γιορτινή σεζόν έχει έρθει και έφερε μαζί της το στολισμένο σπίτι, τζάκι, κουβερτούλα, καλή παρέα και τα απαραίτητα εποχιακά ροφήματα.Παρακάτω ακολου… Read More
  • Πάβλοβα με σιρόπι ροδιούΤο δημοφιλές επιδόρπιο είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας και συχνά σερβίρεται κατά τη διάρκ… Read More
  • Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα Η πάβλοβα δημιουργήθηκε στην Αυστραλία το 1929 όταν τη χώρα την επισκέφτηκε η μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια Άννα Πάβλοβα για να χορέψει το ρόλο του… Read More
  • Πάβλοβα ένα αιθέριο γλυκό Πόσοι από εσάς δεν γνωρίζουν την Pavlova; Ένα γλυκό τόσο ανάλαφρο, όπως τα βήματα της πρίμα μπαλαρίνα, Άννα Πάβλοβα, που για χάρη της, φτιάχτηκε το υ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου