Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αμυγδαλωτά Σκοπέλου,το υπέροχο κέρασμα!!


Μια εξαιρετική παραδοσιακή και πολύ γευστική συνταγή. Στο νησί τα ονομάζουν Χαμαλιά και είναι από τις νοστιμότερες προτάσεις για αμυγδαλωτά.Οι νησιώτες τα φτιάχνουν για κάποιο μεγάλο γεγονός όπως η βάπτιση, ο γάμος ή ο αρραβώνας. Είναι μια εξαιρετικά απλή συνταγή καθώς βασίζεται σε μόλις 3 υλικά που είναι η αμυγδαλόψιχα, το ανθόνερο και η άχνη ζάχαρη την οποία βάζουμε και στο ζυμάρι αλλά και λούζουμε τα αμυγδαλωτά στο τέλος. Δοκιμάστε να φτιάξετε την πρόταση αυτή. 



Υλικά
4 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και κοπανισμένη


1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

μισό ποτήρι του κρασιού περίπου ανθόνερο

άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
Εκτέλεση

Βάζουμε σε λεκάνη την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε το μίγμα, να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη, την πλάθουμε με τα χέρια μας και της δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως τους κουραμπιέδες.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και το βάζουμε σε χλιαρό φούρνο μόνο για δέκα λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετά, τα βουτάμε μέσα σε ανθόνερο, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

πηγη:timeout.gr



























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου