Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (μετά το ασπράδι του αβγού και το γάλα), το κοτόπουλο είναι μία από τις καλύτερες τροφές. Με χαμηλή εμπορική τιμή, αλλά υψηλή διατροφική αξία, είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες παγκοσμίως και μαγειρεύεται ποικιλοτρόπως. Στις Η.Π.Α., προτιμάται ψητό. Στην Ιταλία, κοκκινιστό με ντομάτα και μανιτάρια. Στην Ισπανία, με ρύζι και θαλασσινά. Στο Μεξικό, ψιλοκομμένο για tacos. Στην Ινδία, μαρινάτο με γιαούρτι. Στην Ιαπωνία και την Κίνα, με τζίντζερ, ενώ στη Γαλλία ο κόκορας είναι πάντα κρασάτος.(ethnos.gr)
Υλικά
700 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε 4 κομμάτια, που ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα χτυπήσει, ώστενα γίνουν πιο λεπτά (ιδανικά πρέπει να αποκτήσουν πάχος περίπου 1,5 εκ.)
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
8 φέτες ζαμπόν, κατά προτίμηση καπνιστό από μπούτι
300 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, κομμένη σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 3 - 4 χλστ.
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρι και αλατοπίπερο και αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα, πάνω στα φιλέτα, την ντομάτα, το ζαμπόν και από πάνω το τυρί.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με πράσινη σαλάτα.
πηγη:gastronomos.gr
πηγη:gastronomos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου