Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

  No comments    
categories: 

Η τυρόπιτα είναι ‘η μητέρα όλων των πιτών’ της ελληνικής κουζίνας και κάθε σπίτι έχει κι’ από μια συνταγή. Η πλέον κλασική βερσιόν είναι βεβαίως με ελληνική φέτα που είναι ένα τυρί με ιδιαίτερες γευστικές εντάσεις αλλά και ταυτόχρονα με πολλές τοπικές παραλλαγές, ανάλογα με την τυροκόμιση και την εποχή.(caruso.gr)

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. 

Υλικά 

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

300γρ. φέτα θρυμματισμένη 
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 
1 αβγό 
1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ 
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
120 ml γάλα πιπέρι 
1 πρέζα μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση 

 Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

πηγη:sintayes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου