Υπέροχη σαλάτα όλο χρώμα και γεύση! Αν σας αρέσουν τα ξινόμηλα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για τα κόκκινα.
Υλικά
(Μερίδες:4)
Για τη σαλάτα
200γρ. λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
200γρ. λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο
2 καρότα μέτρια, κατά προτίμηση τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 κλωνάρια σέλερι τρυφερά, καθαρισμένα από τις ίνες τους, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
1 μήλο κόκκινο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
Για τη βινεγκρέτ
χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. σούπας μέλι)
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
100ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φτιάχνετε πρώτα τη βινεγκρέτ:
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι όλα τα υλικά της (τους χυμούς, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το πετιμέζι ή το μέλι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο) και αφήνετε κατά μέρος.
Φτιάχνετε τη σαλάτα:
Φτιάχνετε τη σαλάτα:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα δύο είδη λάχανου, τα καρότα, το σέλερι και το μαϊντανό και το μήλο και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε ξανά, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε κατά μέρος για 30 λεπτά, για να μαριναριστεί η σαλάτα. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτετε το μήλο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
πηγη:olivemagazine.gr/Ντινα Νικολάου
πηγη:olivemagazine.gr/Ντινα Νικολάου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου