Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Εύκολη σούπα λαχανικών

  No comments    
categories: 

Η ιστορία της σούπας μετρά πολλά χρόνια, αφού υπάρχουν στοιχεία που δηλώνουν την κατανάλωση σούπας 10.000 χρόνια πριν. Έχει υπάρξει, και εξακολουθεί να είναι βασικό φαγητό τόσο της μεσογειακής όσο και άλλων κουζινών. Και δικαιολογημένα, αφού τα οφέλη κατανάλωσης μίας σούπας είναι πολλά. Μια συνταγή από τις καλύτερες του διαγωνισμού «Τζέιμι Όλιβερ- Φαγητό σε 30 λεπτά».χειμώνα. 


Υλικά 

3-4 καρότα 
2 πατάτες 
1 κρεμμύδι 
1 σελινόριζα 
φύλλα σέλινου 
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο 
λεμόνι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα φύλλα σέλινου) για τριάντα λεπτά. Λίγο πριν το “κλείσουμε” ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου. Σερβίρουμε σε μπολ με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.

TIP1: Μπορούμε να τα βράσουμε σε λιγότερο νερό και στη συνέχεια να τα πολτοποιήσουμε για βελουτέ αποτέλεσμα.

TIP2: Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μισό φλιτζανάκι τραχανά και να σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού!

πηγη:tilestwra.com/Κυριακή Πατράλη








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου