Παραδοσιακά τους θέλουμε να μοσχοβολούν βούτυρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ως μοντέρνοι άνθρωποι όμως, δεν μπορέσαμε παρά να πειραματιστούμε και με άλλα υλικά – με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Υλικά
(Μερίδες 30 - 40)
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. κακάο
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό που πωλείται στα βάζα)
130 γρ. βούτυρο αγελάδος
70 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμα
1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
3 κουτ. σούπας λικέρ κουαντρό
Διαδικασία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο είδη βουτύρου μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει αρκετά, για περίπου 20 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά, τη βανιλίνη και το κουαντρό.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται, για περίπου 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Μπορούμε να τους δώσουμε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε, αρκεί να έχουν όλοι το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελαφρώς.
Κοσκινίζουμε σε ένα ταψί ή σε μια πιατέλα αρκετή ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε επάνω τους κουραμπιέδες, πριν κρυώσουν εντελώς. Κοσκινίζουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν καλά.
πηγη:glykesistories.gr
Κοσκινίζουμε σε ένα ταψί ή σε μια πιατέλα αρκετή ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε επάνω τους κουραμπιέδες, πριν κρυώσουν εντελώς. Κοσκινίζουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν καλά.
πηγη:glykesistories.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου