Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Μυστικά για τραγανή και αφράτη μπουγάτσα


Για τη μπουγάτσα τρελαίνονται όλοι, μικροί και μεγάλοι. Για αυτό κι εσείς θα φτιάξετε με τα χέρια σας την τέλεια μπουγάτσα, ακολουθώντας όλα όσα μοιράζομαι μαζί σας.


Τι να θυμάστε για να φτιάξετε την τέλεια μπουγάτσα

-Η σφολιάτα αγαπάει την ψύξη του ψυγείου αλλά και τον καυτό φούρνο. Έτσι γίνεται πολύ τραγανή.

-Για να πάρει όγκο γρήγορα και να χωρίσει το φύλλο της μπουγάτσας -σε στρώσεις που θρυμματίζονται στο στόμα- ψήσε την ενώ είναι κρύα, σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Μετά, χαμηλώνεις για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο σωστά.


-Ξέρεις πως να διατηρήσεις αφράτη την κρέμα σου, χωρίς να γίνει σαν πέτσα; Αφού τη φτιάξεις βάλτη σε ένα μπολ και σκέπασε την με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της. Έτσι, θα κρυώσει χωρίς να κάνει αντιαισθητική κρούστα στην επιφάνεια.

-Απολαύστε τη μπουγάτσα σοκολάτας όσο είναι ακόμα ζεστή και η σοκολατένια γέμιση της είναι υγρή.

πηγη:argiro.gr

Related Posts:

  • Το τσουρέκι και οι συνταγές του Τσουρέκια αφράτα, ευωδιαστά, καλοψημένα, με λαχταριστή εμφάνιση που κερδίζουν τις εντυπώσεις!Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο, λαχταριστό … Read More
  • Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια Ηπείρου Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του Πάσχα ξεκινούσαν πριν την Μ. Εβδομάδα με τον καθαρισμό του σπιτιού και το ασβέστωμα της αυλής .Το Σάββατο … Read More
  • Κουλούράκια με βούτυρο Κερκύρας Το βούτυρο Κερκύρας παράγεται από φρέσκια παστεριωμένη κρέμα αγελαδινού γάλακτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική, δίνο… Read More
  • Πατσαβουρομπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα Μία ιστορία που μας ταξιδεύει αρκετούς αιώνες πίσω. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, σύμφωνα με αρχεία που κρατούσαν οι ίδιοι, ήταν οι πρώτοι που κατασκεύασα… Read More
  • Mug Cake μήλο-κανέλα Τα mug cakes είναι κέικ που αναμειγνύονται σε μια κούπα και ψήνονται στο φούρνο μικροκυμάτων.Είναι ιδανικά για όταν θέλετε μια μερίδα ή όταν δ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου