Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Οι Ιταλικές πόλεις στο πιάτο σας!

  No comments    
categories: 


Η γειτονική μας Ιταλία είναι μία χώρα που έχει προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Στην ιστορία της υπάρχουν πολλαπλά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς, όπως είναι η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η γλυπτική, η στρατιωτική, αλλά και η μαγειρική τέχνη…

Οι Ιταλοί ήταν πάντοτε πρωτοπόροι στον γαστρονομικό τομέα και για το λόγο αυτό η κουζίνα τους φημίζεται σε ολόκληρη την υφήλιο. Μαζί με τα φαγητά τους, διάσημα έγιναν και πολλά μέρη τους κι ο λόγος είναι απλός: τα φαγητά πήραν το όνομά τους από τον τόπο προέλευσής τους. Πιο συγκεκριμένα:



Ναπολιτάνα
Η πασίγνωστη σε όλους μας συνταγή που κάνει τα ζυμαρικά πεντανόστιμα, οφείλει το όνομά της στην πόλη Νάπολη της Ιταλίας.
Μπολονέζ
Η αυθεντική συνταγή προέρχεται από την πόλη Μπολόνια.

Φιορεντίνα

Όχι, δεν αναφερόμαστε στην γνωστή ιταλική ομάδα, αλλά για την τεχνική μαγειρέματος που προέρχεται από την πόλη της Φλωρεντίας και κάνει την μπριζόλα και το μπιφτέκι να έχουν υπέροχη γεύση.

Αματριτσιάνα

Σάλτσα γευστικότατη για τα ζυμαρικά, η οποία πήρε το όνομά της από τον τόπο καταγωγής της, το πανέμορφο και πολύπαθο Αματρίτσε.

Πίτσα Στρόμπολι


Πρόκειται για μία εκδοχή της πίτσας που ονομάστηκε από ένα μικρό νησί στο οποίο βρίσκεται από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας.

Βακαλάος αλά βιτσεντίνα


Το συγκεκριμένο πιάτο οφείλει το ασυνήθιστο όνομά του στην πόλη Βιτσέντσα της Βόρειας Ιταλίας.

Παρμεζάνα

Το ξακουστό σε όλη την υφήλιο ιταλικό τυρί, οφείλει την ύπαρξή του και το όνομά του στην περιοχή Πάρμα.

Πίτσα Σισιλιάνα

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Η πίτσα αυτή, μας έρχεται από το νησί της Σικελίας.

Πεκορίνο Ρομάνο

Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί, φτιαγμένο από πρόβειο γάλα και προερχόμενο από την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη.

Σαλάτα Καπρέζε.

Τυπική σαλάτα από το γραφικό Κάπρι.

Ρύζι Αρμπόριο

Πρόκειται για μία ποικιλία ρυζιού που ευδοκιμεί στην περιοχή Αρμπόριο της Ιταλίας.

Σαρδέλες

Κι όμως, τα γνωστά σε όλους μας ψάρια, οφείλουν το όνομά τους στη νησί της Σαρδηνίας.

Ριζότο αλά Μιλανέζε


Πρόκειται για μία εκδοχή του ριζότου, η οποία έλκει την καταγωγή της από το Μιλάνο.

Καλή σας όρεξη!

πηγη:itrofi.gr








Related Posts:

  • Το τυρί και η ιστορία του Η ιστορία του τυριού αρχίζει πριν χιλιάδες χρόνια όταν οι άνθρωποι άρχισαν να εξημερώνουν τα πρώτα μηρυκαστικά. Στον Ελλαδικό χώρο η πρώτη μαρτυρί… Read More
  • Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπαχαρικά Στη συνταγή αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 1/2 κιλό κοτόπουλο που το έχουμε τεμαχίσει σε μερίδες ή 4 μπουτάκια ή 2 στήθη κομμένα στη μέ… Read More
  • Χρησιμοποιώντας το μπαγιάτικο ψωμί Όταν περισσέψει ψωμί μπαγιάτικο δεν το πετάμε. Εμείς σας προτείνουμε κάποιους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε. Γαλέτα Αφαιρούμε την κ… Read More
  • Ορεκτικά :Τα καναπεδάκια Τα καναπεδάκια ανήκουν στα ορεκτικά. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από καναπέ που διαφέρουν στο σχήμα και το γαρνίρισμα. Μια πιατέλα με διάφορα… Read More
  • Το κρητικό παξιμάδι Το πιο χαρακτηριστικό παραδοσιακό προϊόν της κρητικής διατροφής είναι το παξιμάδι. Χωρίζονται στο ντάκο που είναι μακρόστενο παξιμάδι και προέρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου