Το ιδανικό όταν αγοράζεις φέτα, είναι να παίρνεις μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;
Το μυστικό για να συντηρήσεις τη φέτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο! Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.
Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά. Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.
Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών
Παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβικών χωρών και της Ρωσίας και gourmet καπνιστή λιχουδιά από τη Σκωτία, ο σολομός, φαίνεται να ξεπ…Read More
Ναξιώτικες συνταγές Η Νάξος έχει εξαιρετικής ποιότητας φρούτα,λαχανικά σε αφθονία, λικέρ,δικά της όσπρια, ποιοτικά κρέατα, φοβερά τυριά και γαλακτοκομικά.Όλα αυτά τα προϊ…Read More
Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο
Η καρμπονάρα αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας.Πρόκειται για μια συνταγή, στην οποία βασικό συστατικό είναι τα ζυμαρικά, τα οποία είν…Read More
Πρόσφορο με προζύμιΤο πρόσφορο είναι το ψωμί ή αλλιώς ο άρτος που προσφέρουν οι άνθρωποι στην εκκλησία, ώστε να γίνει το Σώμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Το πρόσφορο …Read More
Καθαρά Δευτέρα – Τι σημαίνει και τι γιορτάζουμε;
-
Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και παράλληλα το
τέλος της Αποκριάς. Πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με
την έναρξη...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου