Οι φράουλες εκτός από πολύ ωραίο χρώμα και πολύ δημοφιλή γεύση έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και πρσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε όσους τις καταναλώνουν. Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E και οι επιλογές κατανάλωσής τους είναι ποικίλες και για κάθε γούστο.
Αν θέλετε λοιπόν την άδεια για να τρώτε μαρμελάδα φράουλα, τάρτες με φράουλες και λαχταριστές πάβλοβες μπορείτε να το κάνετε.
Πεντανόστιμη καλοκαιρινή μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
2. Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
Μήλα βουτηγμένα σε καραμέλα
Υπάρχουν μυρωδιές, γεύσεις, αντικείμενα ή ακόμη και σκέψεις που σου προκαλούν μια ατέλειωτη νοσταλγία. Σου ξυπνούν μνήμες και σου δημιουργού…Read More
Καρυδάτα Μελομακάρονα
Το μελομακάρονο ή μελομακάρουνο (φοινίκι στη Μικρασιατική διάλεκτο) είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, …Read More
Φρουτένια Βασιλόπιτα
Φρουτένια Βασιλόπιτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της!Μια ακόμα φανταστική συνταγή του Βασίλη Καλλίδη.
Υλικ…Read More
Μαρμαρίτες παραδοσιακή συνταγή Λήμνου
Είναι δαιμονικά όντα, που κατά τη λαϊκή αντίληψη, έρχονται στη γη και ενοχλούν κατά τις νύχτες τους ανθρώπους, από την παραμονή των Χριστουγ…Read More
Καθαρά Δευτέρα – Τι σημαίνει και τι γιορτάζουμε;
-
Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και παράλληλα το
τέλος της Αποκριάς. Πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με
την έναρξη...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου