Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μπισκοτάκια με cranberries και αμύγδαλα





Κράνμπερι: Ο κόκκινος θησαυρός
Nοστιμίζει γλυκά και φαγητά, τονίζει τη γεύση των ποτών, αλλά κυρίως, με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμά τις λοιμώξεις.


Μπισκοτάκια
Εύκολα λιώνουν στο στόμα μοσχοβολάνε βούτυρο και αρώματα. Αυτά τα μπισκοτάκια ήρθαν σίγουρα για να μείνουν δοκιμάστε τα.
Σηκώνουν πάρα πολλές παραλλαγές ανάλογα τα γούστα μας.


Υλικά
2 κούπες αλεύρι
πρέζα αλάτι
1 αυγό
190 γρ βούτυρο
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη η 3/4 αν τα θέλετε πιο γλυκά
1 κ.γ μπέικιν
2 κ.γ υγρή βανίλια
1 κούπα κράνμπερι
1 κούπα φιλέ αμυγδάλου η αμύγδαλα ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε 2 λαμαρίνες
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
Προσθέτουμε την βανίλια το αυγό-ξύσμα-χυμό συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μετά το αλεύρι απλά να ενωθούν τα υλικά και κλείνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε τέλος τα αμύγδαλα και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε με μαρίζ
Με ένα σκούπ(κουτάλι παγωτού)παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε στην λαμαρίνα


Ψήνουμε 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε να κρυώσουν
Αν θέλουμε τα αφήνουμε όπως είναι η κάνουμε γλάσο και στολίζουμε με κράνμπερι


Γλάσο
1/2 κούπα άχνη

1 κ.σ γιαούρτι
1 κ.γ υγρή βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1-2 κ.σ χυμό πορτοκάλι ανάλογα πόσο σφιχτό το θέλουμε
Λίγα ψιλοκομμένα κράνμπερι να στολίσουμε τα μπισκότα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό πορτοκαλιού
Ρίχνουμε λίγο λίγο τον χυμό να πετύχουμε το γλάσο που θέλουμε.
Περιχύνουμε με το γλάσο τα μπισκότα και λίγα ψιλοκομμένα κράνμπερι


Μπορούμε να λιώσουμε λευκή κουβερτούρα η απλά λίγη άχνη ζάχαρη
Τα στολίζουμε όπως μας αρέσει ακόμα και σκέτα είναι πολύ νόστιμα!


πηγη: sokolatomania.gr/elpidaslittlecorner.blogspot.gr/vita.gr


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου