Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το ζαχαρούχο γάλα, ένα από τα πολύ αγαπημένα μου υλικά, που νομίζω ότι δίνει απίθανη γεύση και υφή σε οποιοδήποτε γλυκό και αν προστεθεί. Τι άλλο χρειαζόμαστε; Βούτυρο και αλεύρι, υλικά στοιχειώδη που δύσκολα απουσιάζουν από την κουζίνα μας.
Ορίστε, σας έδωσα τη συνταγή… Τόσο απλή! Από εκεί και πέρα, αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και εμπλουτίζουμε τη βασική ζύμη με τα υλικά της προτίμησής μας. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι πραγματικά απεριόριστοι: μπορούμε να διαλέξουμε κάτι κλασικό, όπως σταγόνες σοκολάτας ή 1-2 κουταλιές κακάο (σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, για να μην είναι άγλυκο το αποτέλεσμα).
Μπορούμε να αρωματίσουμε τα μπισκότα μας με ξύσμα εσπεριδοειδών ή βανίλια. Να τους προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και/ή σταφίδες. Ή ίσως μερικά cranberries και να τα στολίσουμε με ένα ωραίο γλάσο λευκής σοκολάτας.
Μία πολύ βασική και εύκολη συνταγή για μπισκότα, που μας δίνει τη δυνατότητα αμέτρητων παραλλαγών!
Μπορούμε να αρωματίσουμε τα μπισκότα μας με ξύσμα εσπεριδοειδών ή βανίλια. Να τους προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και/ή σταφίδες. Ή ίσως μερικά cranberries και να τα στολίσουμε με ένα ωραίο γλάσο λευκής σοκολάτας.
Μία πολύ βασική και εύκολη συνταγή για μπισκότα, που μας δίνει τη δυνατότητα αμέτρητων παραλλαγών!
Υλικά
(Μερίδες: 32-34)
1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Και ακόμα
υλικά όπως ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα, καραμελάκια σοκολάτας, κλπ.
Εκτέλεση
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.
Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πρόσθεσα:
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος
- 1 κουταλιά κακάο και m&m's στο δεύτερο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος
- 1 κουταλιά κακάο και m&m's στο δεύτερο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1½ κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18' και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1½ κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18' και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.
πηγη:theonewithallthetastes.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου