Οι τηγανίτες ή pancakes είναι τα παραδοσιακά γλυκά των Αμερικάνων, αν και μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορες παραλλαγές και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μοιάζουν με κρέπες, αλλά δεν είναι τόσο λεπτά, λόγω του μπέικιν πάουντερ που χρησιμοποιούμε. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι μας αρέσουν πολύ γιατί μπορούμε να αλείψουμε μαρμελάδα, σοκολάτα ή φρούτα.
Φτιάξτε μηλοτηγανίτες για ένα διαφορετικό ξεκίνημα της μέρας, που θα πει πεντανόστιμες τηγανίτες που περιέχουν ξυσμένο μήλο στη ζύμη τους...
Υλικά
(για 6 μεγάλες τηγανίτες)
1 μήλο καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι γάλα
1 αβγό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
Για το τηγάνισμα
Λίγο βούτυρο ή λίγο ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη και κανέλα ή μέλι
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα το αβγό με το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το αλεύρι τμηματικά, συνεχίζοντας να χτυπάτε με το σύρμα.
Σταματάτε όταν γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Προσθέτετε το μήλο και την κανέλα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν
Προσθέτετε το μήλο και την κανέλα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν
Ζεσταίνετε μισό κουταλάκι βούτυρο σε μικρό τηγανάκι διαμέτρου 15εκ. περίπου και όταν κάψει καλά ρίχνετε τόσο χυλό όσο να σκεπάσει την επιφάνεια του τηγανιού.
Ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά της τηγανίτας και μετά τη γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Ψήνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι.
Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι.
πηγη:sweetly.gr/jenny.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου