Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τυροκαυτερή

  No comments    
categories: 

Η τυροκαυτερή ή χτυπητή είναι ένα πικάντικο ορεκτικό.
Βασικό υλικό για την παρασκευή της είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη. Όσο για το μπούκοβο, το αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα και τις αντοχές μας.
Εύκολη συνταγή τυροκαυτερής με φέτα, λάδι ,πιπεριά και
πάπρικα καφτερή/μπούκοβο.
Υλικά
(για 6 άτομα)

3 πιπεριές Φλωρίνης 
1/2 κ. φέτα
3-4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
1/2 κ.γ. πάπρικα καφτερή ή μπούκοβο
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
Εκτέλεση

Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις κλείνουμε αμέσως σε πλαστική σακούλα και μετά από 5' τις ξεφλουδίζουμε. 
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα με ομοιόμορφο κοκκινωπό χρώμα. 
Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε περισσότερο κατίκι ή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό. 
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο πιπέρι. 
Αφήνουμε την τυροκαυτερή στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, να δέσουν οι γεύσεις.

Τips: τυροκαυτερή μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα ελληνικά λευκά τυριά που ίσως διαθέτουμε, όπως π.χ. το φρέσκο τυρί της Ανδρου και άλλων νησιών. Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σκέτη ή σε ψωμάκια γαρνιρισμένα π.χ. με γαύρο μαρινάτο, με μαύρες ελιές, με λεπτά φετάκια παστουρμά. Συνοδεύει επίσης, καλαμαράκια τηγανιτά.

πηγη:athinorama.gr

Related Posts:

  • Αρνάκι στο φούρνο (Κασπακ’νό Λήμνου) Το Κασπακ’νό, είναι αρνί ή κατσίκι στο φούρνο με ρύζι και λιωμένο φρέσκο τυρί από πάνω.  Παραδοσιακό έδεσμα της Λήμνου με καταγωγή, όπως μαρ… Read More
  • Φαγητά από 235 έως 370 θερμίδες Kάνετε δίαιτα ή προσπαθείτε να μείνετε στα κιλά σας; Έχετε βαρεθεί τις σούπες και τα νερόβραστα κολοκύθια; Σας προτείνουμε 15 νόστιμα ολιγοθ… Read More
  • Πίτσα:Τα μυστικά για την τέλεια ζύμη Σπιτική πίτσα εδώ και τώρα: Ακολουθώντας τις συμβουλές θα πετύχουμε το τέλειο ζυμάρι. Με δυο λογιών αλεύρι:  Μπορούμε να προσθέσουμε στο στα… Read More
  • Το Κριθαρότο βήμα βήμα Το κριθαρότο είναι η παρασκευή συνταγής που γίνεται με το παραδοσιακό ζυμαρικό κριθαράκι, μανέστρα ή μιρμιτζέλι.Η τεχνική του κριθαρότο όμως, βασίζ… Read More
  • Γαστρονομικό ταξίδι στη Σύρο Στην καρδιά του Αιγαίου, αντίκρυ από τη Δήλο, την Τήνο και τη Μύκονο, η Σύρος ή Σύρα έχει μια καρδιά που χτυπάει στην Ανατολή και στη Δύση. Μιλάει γι… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου