Βασικό υλικό για την παρασκευή της είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη. Όσο για το μπούκοβο, το αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα και τις αντοχές μας.
Εύκολη συνταγή τυροκαυτερής με φέτα, λάδι ,πιπεριά και
πάπρικα καφτερή/μπούκοβο.
Υλικά
(για 6 άτομα)
3 πιπεριές Φλωρίνης
1/2 κ. φέτα
3-4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
1/2 κ.γ. πάπρικα καφτερή ή μπούκοβο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις κλείνουμε αμέσως σε πλαστική σακούλα και μετά από 5' τις ξεφλουδίζουμε.
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις κλείνουμε αμέσως σε πλαστική σακούλα και μετά από 5' τις ξεφλουδίζουμε.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα με ομοιόμορφο κοκκινωπό χρώμα.
Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε περισσότερο κατίκι ή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο πιπέρι.
Αφήνουμε την τυροκαυτερή στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, να δέσουν οι γεύσεις.
Τips: τυροκαυτερή μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα ελληνικά λευκά τυριά που ίσως διαθέτουμε, όπως π.χ. το φρέσκο τυρί της Ανδρου και άλλων νησιών. Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σκέτη ή σε ψωμάκια γαρνιρισμένα π.χ. με γαύρο μαρινάτο, με μαύρες ελιές, με λεπτά φετάκια παστουρμά. Συνοδεύει επίσης, καλαμαράκια τηγανιτά.
πηγη:athinorama.gr
πηγη:athinorama.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου