Ένα από τα αγαπημένα γλυκά της οικογένειας μας είναι οι καριόκες. Είναι ένα γλυκό που το φτιάχνουμε πολύ συχνά γιατί είναι εύκολο, γρήγορο και όχι πολύ δαπανηρό.Εάν το δοκιμάσετε σίγουρα θα το κάνετε ξανά πολλές φορές και ελπίζω να μας στείλετε κι εμάς ένα κομμάτι!!
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ
250 γραμμάρια καρυδόψυχα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια φρυγανιά
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
600 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
λίγο γάλα φρέσκο (για να γίνουν νηστίσιμες δεν το βάζουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα τέσσερα πρώτα υλικά δηλαδή τη ζάχαρη, το νερό,το κακάο και την κανέλα τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ,το καρύδι, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Κάνουμε τη ζύμη ρολό. Την βάζουμε σε μεμβράνη και την τυλίγουμε σαν καραμέλα. Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη να παγώσει αλλά σε σημείο που να μπορούμε να το κόψουμε έπειτα σε φέτες 1 εκατοστού.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε λίγο φρέσκο γάλα(προσοχή με μέτρο το γάλα για να μην αραιώσει πολύ η κουβερτούρα,θέλουμε το γάλα απλώς να βοηθήσει τη κουβερτούρα να λιώσει) και προσθέτουμε και 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη.
Βουτάμε τις καριόκες στην λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.
Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.
Κόβουμε τετράγωνα κομματάκια αλουμινόχαρτου και τις τυλίγουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου