Μια συνταγή για τραγανή τηγανιτή φέτα με σουσάμι περιχυμένη με μέλι για μια υπέροχη ξινόγλυκη γεύση που θα ανεβάσει το τραπέζι σας σε άλλο επίπεδο και σίγουρα θα φαγωθεί στο δευτερόλεπτο!
Σερβίρεται σαν ορεκτικό με κρασί ή και μπύρα, όλες τις εποχές του χρόνου και πριν από σχεδόν κάθε είδους γεύμα και πρέπει να καταναλωθεί σε 5-10 λεπτά όσο είναι ζεστή και τραγανή.
Υλικά
250γρ τυρί φέτα
2 αβγά
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κοφτό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 γρ. αλεύρι
60 γρ. σουσάμι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Κόψτε το τυρί σε φέτες , περίπου 1,5 εκ. πάχους. Αφήστε τα τετράγωνα κομμάτια ή κόψτε τα και στη μέση κάθετα.
Σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι.
πηγη:sintayes.gr
Σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
Σε ένα τρίτο μπολ, προσθέτετε το σουσάμι.
Βουτάτε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος τα βουτάτε στο σουσάμι να καλυφθούν πλήρως.
Ζεσταίνετε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τη φέτα γυρνώντας την τακτικά και από τις δύο πλευρές με δυο πιρούνια για να μην καεί το σουσάμι.
Βουτάτε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος τα βουτάτε στο σουσάμι να καλυφθούν πλήρως.
Ζεσταίνετε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τη φέτα γυρνώντας την τακτικά και από τις δύο πλευρές με δυο πιρούνια για να μην καεί το σουσάμι.
Μόλις το σουσάμι “πάρει” ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί
Περιχύνετε με το μέλι όσο ακόμα η φέτα είναι ζεστή και την απολαμβάνετε.
πηγη:sintayes.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου