Παρ' όλα αυτά δεν χαίρει ιδιαίτερης προβολής, όπως της αξίζει και όπως συμβαίνει με άλλες τοπικές κουζίνες.
Υλικά
1 συσκευασία ζύμη κουρού
1 κιλό φρέσκο, ανάλατο τυρί, θρυμματισμένο με το χέρι
(μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα φουλ λιπαρών
ή το πιο άπαχο ανθότυρο, με διαφορετικά,
αν και εξίσου ενδιαφέροντα, αποτελέσματα)
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
150 ml γάλα φρέσκο
60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος,
χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα 2 φύλλα κουρού,το ένα πάνω στο άλλο,έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια κουτάλα για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα 2 φύλλα κουρού,το ένα πάνω στο άλλο,έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια κουτάλα για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με πιπέρι, αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Την απολαμβάνουμε ζεστή αλλά και κρύα.
πηγη:gastronomos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου