Το σπίτι είναι το καλύτερο café. Είναι ένα ζεστό καταφύγιο, με τα χρώματα, τις μυρωδιές,τα πράγματα και τα πρόσωπα που αγαπάμε. Κάνοντας μια πρόσκληση για καφέ,εσείς δεν κουράζεστε ψήνοντας κρέατα και ψάρια στην κουζίνα, έχει γενικά λιγότερη φασαρία (και έξοδα) και περισσότερη διασκέδαση.
"Ραντεβού στο σπίτι για καφέ" λοιπόν, ενημερώστε και βάλτε εμπρός την οργάνωση ενός άψογου café event!
Τακτοποιήστε αρχικά το σπίτι σας.Ανάψτε κεριά για να αρωματίσετε ευχάριστα την ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ξυλώδεις νότες από κέδρο ή πιο γλυκιές όπως βανίλια ή μπισκότο που ταιριάζουν με τις μυρωδιές του καφέ στην ατμόσφαιρα. Βάλτε χαλαρή, ατμοσφαιρική μουσική ή ότι αρέσει στην παρέα τέλος πάντων. Κλείστε την τηλεόραση, το twitter ή το facebook. Ώρα για κουβεντούλα τώρα
Προετοιμασία για μια πρόσκληση σε καφέ
-Πρώτ΄απ όλα πρέπει να έχετε έτοιμο ζεστό καφέ. Μια καφετιέρα με γαλλικό καφέ, είναι πρακτική λύση καθώς και ζεστό νερό για τσάι. Τώρα αν έχετε καλέσει λίγες φίλες, ή έχετε βοήθεια σπίτι, εντάξει μπορείτε να προσφέρετε και εσπρέσσο ή καπουτσίνο, απλώς θα πρέπει να σηκώνεστε από τον καναπέ για να τα φτιάξετε. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να έχετε και ζεστή σοκολάτα, έτοιμη για σερβίρισμα.
-Προμηθευτείτε ζαχαρίτσες. Όχι μόνο άσπρη, αλλά και καστανή, stevia και σε μικρά κυβάκια ή σχεδιάκια.
-Eπιλέξτε χαρούμενες, πρωτότυπες χαρτοπετσέτες που θα ομορφύνουν το απόγευμά σας.
-Μπορείτε να ετοιμάσετε και μια κανάτα με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού ή να έχετε φτιάξει μια σπιτική λεμονάδα.
-Τέλος, ας έχετε και δυο μπουκάλια κρασί στο ψυγείο, γιατί πολλές φορές αυτοί οι απογευματινοί καφέδες με φίλες μετατρέπονται γρήγορα σε βραδινά κρασάκια με κους κους και μεζέ!
Και πάμε τώρα στα συνοδευτικά. Με τι θα συνοδεύσουμε τον καφέ και το τσάι;
Κάποια από τα συνοδευτικά μπορείτε να τα αγοράσετε χωρίς κανείς να σας παρεξηγήσει (όπως βουτήματα, κουλουράκια,σοκολατάκια) κι άλλα να τα ετοιμάσετε- γιατί σας δίνουμε και συνταγές- και μάλιστα από την προηγουμένη!
Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον μπουφέ ή στο τραπέζι της τραπεζαρίας, αλμυρά και γλυκά μαζί και να σερβίρεται η κάθε καλεσμένη σας μόνη της.
Γλυκά συνοδευτικά......
Ένα κέικ είναι απαραίτητο.
Το πλέον κλασικό και ίσως το πιο συνηθισμένο γλυκό που ταιριάζει απόλυτα με ένα κρύο ποτήρι ή μια κούπα ζεστού καφέ είναι το κέικ. Μια μικρή φέτα μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα είδη καφέ, ωστόσο δένει άριστα με έναν πλούσιο, «γεμάτο» καφέ φίλτρου. Πολύ σημαντικό είναι να μη βιαστούμε, αλλά να φάμε τη φέτα μας αργά, ώστε να διπλασιάσουμε την απόλαυση.
Σοκολατένιο κέικ μπανάνας με γλάσο καραμέλας
Υλικά
Εκτέλεση
Σοκολατένιο κέικ μπανάνας με γλάσο καραμέλας
Υλικά
300gr καστανή ζάχαρη
250gr αλεύρι
65g κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γλ. σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
2 αυγά, μεγάλα
1 κούπα ώριμες μπανάνες
τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη
(2 μέτριες ή 3 μικρές μπανάνες)
1 κούπα ζεστό νερό (240ml)
½ κούπα γάλα (120ml)
½ κούπα σπορέλαιο (120ml)
Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι με διαστάσεις 23x33cm που θα είναι βουτυρομένα και αλευρομένα ελαφρά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τον πολτό μπανάνας, το νερό, το σπορέλαιο και το γάλα.
Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν (το μείγμα που θα προκύψει θα είναι αραιό).
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ή στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει.
Ψήνουμε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στη μεσαία θέση.
Όταν το κέικ θα είναι έτοιμο το αφήνουμε 5 λεπτά, το βγάζουμε από την φόρμα του κέικ και του ρίχνουμε το γλάσο καραμέλας.
Μπισκότα.....
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τον πολτό μπανάνας, το νερό, το σπορέλαιο και το γάλα.
Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν (το μείγμα που θα προκύψει θα είναι αραιό).
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ή στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει.
Ψήνουμε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στη μεσαία θέση.
Όταν το κέικ θα είναι έτοιμο το αφήνουμε 5 λεπτά, το βγάζουμε από την φόρμα του κέικ και του ρίχνουμε το γλάσο καραμέλας.
Μπισκότα.....
Μπισκότα με γεύση ελληνικού καφέ
Υλικά
Για 40 μπισκότα περίπου
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ελληνικός καφές
250 γρ. ζάχαρη καστανή
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 αυγό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη με υφή σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής και εύπλαστη η ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές κρύο νερό.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να «σταθεί» για μισή ώρα.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα μέρη.
Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμάτια και τα πλάθουμε πάλι σε μπάλα. Πιέζουμε την κάθε μπάλα να πλατύνει και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα από χαρτί ψησίματος.
Με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ελαφρώς μικρότερο του μισού δαχτύλου.
Με ένα μαχαίρι ή οδοντωτή ροδέλα, κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα μπισκότα με πλευρά 3 εκατοστά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη ζύμη.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε δύο ρηχά ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μην σπάσουν.
TIP
Όταν κρυώσουν τα κάνετε σάντουιτς ανά δύο, τοποθετώντας ανάμεσά του από ένα λουκούμι τριαντάφυλλο κομμένο στη μέση οριζοντίως.
Σερβίρετε τα μπισκοτολούκουμα σε πιατέλα και αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Cookies: Βουτύρου με μπαχαρικά σοκολάτα σταφίδα και καρύδι
Υλικά
(45 κομμάτια)
250γρ. βούτυρο μαλακωμένο
σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
150γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
με το μαχαίρι πάνω σε επιφάνεια κοπής
75γρ. καρύδια κοπανισμένα
75γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.
Όταν ενσωματωθούν ρίχνετε τα μπαχαρικά και μετά το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να το πάρει όλο.
Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε, τη σοκολάτα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά στη ζύμη.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Τα πατάτε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί τα κούκις θα φουσκώσουν και θα πλατύνουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε τα κούκις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα χωρίς να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.
Όταν ενσωματωθούν ρίχνετε τα μπαχαρικά και μετά το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να το πάρει όλο.
Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε, τη σοκολάτα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά στη ζύμη.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Τα πατάτε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί τα κούκις θα φουσκώσουν και θα πλατύνουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε τα κούκις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα χωρίς να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
Ντόνατς
Καλύτερα να τα πάρετε έτοιμα τα κλασικά ντόνατς, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε μόνη σας, έχουμε τη συνταγή για.....
Εύκολα donuts στο φούρνο
Υλικά
120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 αβγό
85ml γάλα
85ml γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το topping σοκολάτας
125γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ τα υγρά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Τοποθετούμε το μίγμα στα φορμάκια για ντόνατς (περίπου 2 κουτ. σούπας από το μίγμα) και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το γάλα. Βουτάμε την μια πλευρά από τα έτοιμα ντόνατς στην σοκολάτα και ρίχνουμε και λίγη χρωματιστή τρούφα.
Αλμυρά συνοδευτικά.....
-Κρουασάν σάντουιτς
Ανοίγετε τα κλασικά κρουασάν στη μέση και τα γεμίζετε με υλικά της αρεσκείας σας. Τυρί, γαλοπούλα, μαγιονέζα, μπέικον ψημένο!
-Σαντουιτσάκια με ψωμί του τοστ και διάφορετική γέμιση
Κόψτε σε τριγωνάκια το ψωμί του τοστ (ή με κουπ πατ για μπισκότα σε διάφορα σχέδια όπως καρδούλες, αστέρια κλπ) κι απλώστε μαλακό τυρί τύπου philadelfia μέσα στο οποίο θα έχετε βάλει ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως μαϊντανό.
Κόψτε σε ροδέλες ή μπαστουνάκια αγγούρι, βάλτε τα μέσα στο σάντουιτς, και ένα εύκολο αλμυρό συνοδευτικό είναι έτοιμο, τόσο απλά!
Τσιπς παρμεζάνας
Υλικά
1½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη
Για τα τσιπς παρμεζάνας βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 4 εκατοστών μεταξύ τους.
Με τα δάχτυλα πατάμε και πλαταίνουμε τα τσιπς παρμεζάνας (δίνουμε σχήμα στρογγυλό) και τα ψήνουμε για 4-5΄ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα σερβίρουμε με διάφορα ντιπ ή σκέτα.
Για το κέντρο του τραπεζιού σας βάλτε σε μπολ.......
Ροζ Μακαρόν
(Αν θέλετε να τα φτιάξετε μόνη σας, δείτε τη συνταγή εδώ!)
Υλικά
(20 κομμάτια)
140 γρ. ασπράδια-περίπου από 4 αυγά
(που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου 6 ώρες τουλάχιστον)
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
240 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
μια πρέζα αλάτι
χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
χτυπημένη σε σαντιγύ
150 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, σχεδόν σαν αλεύρι. Κοσκινίζουμε ώστε να φύγουν μεγάλα τυχόν κομμάτια αμυγδάλου.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν (να κάνουν φουσκάλες) και να ασπρίσουν.
Ξεκινάμε να ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σαν βροχή, χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής 7-8 σταγόνες.
Σταματάμε μόλις έχουμε μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα (η όψη του θα είναι σαν αφρός ξυρίσματος!) .
Ρίχνουμε σε μικρές δόσεις το αλεύρι αμυγδάλου με την άχνη, ανακατεύοντας απαλά και αργά με μία μαρίζ και πάντα από πάνω προς τα κάτω και κυκλικά.
Περιμένουμε να ενσωματωθεί κι έπειτα ρίχνουμε κι άλλο. Θέλει προσοχή για να μην φύγει ο αέρας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βάζουμε σε κορνέ με μεγάλη στρογγυλή μύτη το μίγμα μας.
Πιέζουμε κρατώντας σταθερό κάθετα το κορνέ για 2-3 δευτερόλεπτα κι αφήνοντας προς τα πάνω, κάνουμε μικρά κυκλάκια.
Αφήνουμε κενό 2 εκατοστών και συνεχίζουμε.
Αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να σχηματίσουν κρούστα.
Ψήνουμε για 5 λεπτά, έπειτα βάζουμε μία πετσέτα στην πόρτα του φούρνου για να παίρνει ελάχιστο αέρα και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά περίπου.
Πρέπει να σχηματιστούν "ποδαράκια" στο κάτω μέρος και να πάρουν λίγο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε μέρος που αερίζεται, όχι ζεστό σίγουρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως και έπειτα βγάζουμε από το ταψί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και αφού κρυώσει την ανακατεύουμε απαλά με την σαντιγύ με μία σπάτουλα σιλικόνης. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζουμε μία ποσότητα κρέμας σε ένα macaron και έπειτα κλείνουμε με ένα άλλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα γεμίσουμε και με μαρμελάδα.
Σοκολατάκια
Για τους λάτρεις της σοκολάτας, το σοκολατάκι που αναφέρθηκε παραπάνω ίσως είναι πολύ «λίγο» για να καλύψει την επιθυμία τους.
Αν απολαμβάνουμε τον καφέ μας πικρό, μπορούμε να τον συνδυάσουμε με ένα σοκολατάκι γάλακτος, ενώ αν βάλουμε ζάχαρη μπορούμε να ταιριάξουμε μια bitter ή λευκή ποικιλία
Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο
Υλικά
(40-50 κομμάτια περίπου)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400γρ.)
120γρ. καρύδα τριμμένη
350γρ. ζάχαρη
½ κουτ. σούπας βούτυρο
300γρ. κουβερτούρα
ή κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
Λίγη τριμμένη καρύδα για το τελείωμα
Εκτέλεση
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Μέχρι να κρυώσει λίγο το μίγμα ντύνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20εκ. με χαρτί ψησίματος ή σελοφάν και το μεταφέρετε εκεί μέσα. Το ισιώνετε από πάνω με την κουτάλα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα, το βγάζετε από το ταψάκι μαζί με το χαρτί και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε κυβάκια.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφού την ανακατέψετε για λίγο με μαρίζ και κατέβει η θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας, βουτάτε μέσα τα κυβάκια της καρύδας σε δόσεις και τα βγάζετε προσεκτικά με 2 πιρούνια να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί.
Τέλος πασπαλίζετε τα σοκολατάκια με λίγο ινδοκάρυδο και τα αφήνετε στο ψυγείο για λίγο να στεγνώσει η σοκολάτα. Τα μεταφέρετε σε φοντανιέρα όταν θέλετε να σερβίρετε.
Σπιτικά σοκολατάκια με αγαπημένους ξηρούς καρπούς
Υλικά
(Για ποσότητα: 400 γρ. περίπου)
50 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. φουντούκια
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
90 γρ. ζάχαρη
30 γρ. νερό
250 γρ. κουβερτούρα
ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε συνεχώς.
Στην αρχή θα ζαχαρώσουν, αλλά επιμένουμε στο ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Την ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο μπολ με μια ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή.
Μόλις κρυώσουν οι ξηροί καρποί, θα έχουν ενωθεί σε ενιαίο κομμάτι. Τους σπάμε σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία βουτάμε στην κουβερτούρα. Τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Καλή επιτυχία
πηγη:womannow.gr/womannow.gr/jenny.gr/lifo.gr/argiro.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου