Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Πορτοκαλάδα από σπίτι


Η σπιτική πορτοκαλάδα μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Χωρίς συντηρητικά, χωρίς πρόσθετα, με φρέσκο χυμό πορτοκαλιών και αραιωμένη με λίγο δροσερό νερό ξεπερνά την γεύση της εμπορικής πορτοκαλάδας.
Βέβαια είναι πιο υγιεινό να καταναλώνουμε χυμό πορτοκαλιού και όχι πορτοκαλάδα, όμως ας μην ξεχνάμε τη δροσιά που μπορεί να προσφέρει ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Υλικά
5 νεροπότηρα χυμό πορτοκαλιών, φρεσκοστυμμένο
1 ποτηράκι του λικέρ χυμό λεμονιού
900γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Στύβετε φρέσκα πορτοκάλια και τα περνάτε από λεπτό σουρωτήρι. Πρέπει να πάρετε ποσότητα χυμού ίση με 5 νεροπότηρα αλλιώς θα πρέπει να στύψετε κι άλλα φρούτα.

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.

Αφού μισοκρυώσει το σιρόπι προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά για να πάρουν και μια βράση μαζί.

Κατεβάζετε την πορτοκαλάδα και αφήνετε να κρυώσει πριν τη μεταφέρετε σε μπουκάλια. Τη διατηρείτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε σε ποτήρια, αραιώνοντας τη με όση ποσότητα νερού θεωρείτε απαραίτητη.

Tip:Μπορούμε να αραιώσουμε το σιρόπι με σόδα ή ανθρακούχο νερό Επίσης η διάλυση με ρακή 1:1 δίνει ένα αρωματικότατο λικεράκι πορτοκαλιού στη στιγμή!

πηγη:olivemagazine.gr/ΣΙωάννα Σταμούλου/cretangastronomy.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου