Η πολίτικη κουζίνα είναι μυρωδιές,είναι μπαχάρια .Ξεχωριστό όμως κεφάλαιο σε αυτή την κουζίνα αποτελεί το πιλάφι που απαντάται σε αναρίθμητες παραλλαγές, Από την κουζίνα της Πόλης βέβαια δεν λείπουν και τα θαλασσινά. Τοποθετούνται όμορφα πάνω σε ταψιά με πάγο και είναι σα να φωνάζουν τους καταναλωτές να τα πάρουν.
Τα γεμιστά μύδια είναι μια συνταγή που παντρεύει όλες αυτές τις γεύσεις δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη γευστική απόλαυση!
Τα μύδια όταν τηγανιστούν είναι ένας εξαιρετικός μεζές,για ποιο πρωτοτυπία φτιάξτε μύδια τηγανιτά σουβλάκι.Θα συνοδεύσετε με σκορδαλιά!
Μύδια γεμιστά
Υλικά
(Άτομα: 6)
1kg μύδια μεγάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδα μαύρη
1 κοφτη κουταλια του γλυκου κανελα
1 κοφτη κουταλια του γλυκου μπαχαρι
αλάτι - πιπέρι
Πετάμε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος. Τρίβουμε τα κλειστά κελύφη με σκληρή βούρτσα και κόβουμε τα "γένια" τους. Τα πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τα αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν. Κρατάμε το ζουμάκι τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζουμί από το άχνισμα των μυδιών - αν δε φτάνει, συμπληρώνουμε με νερό - το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, τη σταφίδα και το κουκουνάρι. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μύδια με τη γέμιση και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.
Πρέπει να ξέρετε: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση μαϊντανό και δύοσμο ψιλοκομμένο.
ΕκτέλεσηΑφού έχουμε αχνίση τα μύδια,αφήνουμε τη μυδόψιχα σε σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μύδια με τη γέμιση και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.
Πρέπει να ξέρετε: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση μαϊντανό και δύοσμο ψιλοκομμένο.
Μύδια τηγανιτά
Υλικά
1 κιλό φρέσκα μύδια
1 φλυτζάνι τσαγιού άλεύρι γιά ολες τίς χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα
λίγο άλάτι
λάδι γιά τό τηγάνισμα
αρκετα ξυλινα καλαμακια, γιά νά περάσουμε τά μύδια σέ σουβλάκια
χυμό 1 λεμονιού
ΕκτέλεσηΑφού έχουμε αχνίση τα μύδια,αφήνουμε τη μυδόψιχα σε σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της.
'Ετοιμάζουμε τό χυλό μέ τό άλεύρι, τή μπύρα καί τό άλάτι. Ό χυλός πρέπει νά είναι μάλλον πηχτός. Περνάμε δυό-δυό τά μύδια στις οδοντογλυφίδες, βουτάμε ένα-ένα σουβλάκι στό χυλό καί τά τηγανίζουμε σέ μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι νά ροδίσουν.
Τά βγάζουμε μέ τρυπητή κουτάλα σέ χαρτοπετσέτα, γιά νά τραβήξει τό λάδι. Σερβίρονται μέ σκορδαλια.
πηγη:ΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ/olivemagazine.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου