Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός της,αυτή την εποχή ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα μοιάζει με όαση.
Η κλασική σπιτική λεμονάδα είναι γλυκόξινη και 10 φορές πιο δροσιστική από το ανθρακούχο αναψυκτικό της λεμονάδας που αγοράζουμε.
Είναι το ιδανικό κέρασμα όταν θέλουμε να δροσίσουμε τους καλεσμένους μας σε μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα ή βραδιά!
Είναι το ιδανικό κέρασμα όταν θέλουμε να δροσίσουμε τους καλεσμένους μας σε μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα ή βραδιά!
Υλικά
450 γρ ζάχαρη
250 ml νερό
500 ml (10 λεμόνια)
χυμό λεμονιού σουρωμένο
σε λεπτό σουρωτήρι
Αραίωση
1200 ml νερό απλό ή ανθρακούχο
Σερβίρισμα
παγάκια
μέντα ή δυόσμο, για γαρνίρισμα
φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το βγάζετε από την εστία, προσθέτετε το χυμό λεμονιού ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το συμπυκνωμένο χυμό σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι.
Το βγάζετε από την εστία, προσθέτετε το χυμό λεμονιού ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το συμπυκνωμένο χυμό σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι.
Αφήνετε το χυμό να κρυώσει τελείως πριν κλείσετε με το καπάκιτο μπουκάλι και το αποθηκεύσετε στο ψυγείο(μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 2 μήνες).
Κάθε φορά που θα θέλετε να σερβίρετε ανακινείτε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζετε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό απλό ή ανθρακούχο.
Τρόποι Σερβιρίσματος
-Συμπληρώστε με παγάκια και γαρνίρετε με μέντα ή δυόσμο και φέτες λεμονιού.
-Βρέξτε τα χείλη του ποτηριού και κολήστε λίγη ζάχαρη, είναι ακόμη πιο ευχάριστη η σπιτική λεμονάδα σας.
-Αν θέλετε να σερβίρετε στο τραπέζι, τότε σε μια κανάτα κάντε όμοια την αραίωση 800 ml συμπυκνωμένου χυμού με 1200 ml νερό και γαρνίρετε όμοια, ώστε να μπορούν άμεσα να σερβιριστούν όλοι.
-Είναι πολύ ωραίο και νόστιμο αντί για νερό βρύσης, όταν σερβίρετε τη λεμονάδα, να βάλετε ανθρακούχο ή Perrier ή σόδα συν πολλά παγάκια.
Δροσίζει τρελά το καλοκαίρι!
πηγη:paxxi.gr/iefimerida.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου