Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κέικ μήλου με κανέλα


Η ζαχαροπλαστική είναι μία μορφή τέχνης συνδυάζει την δεξιοτεχνία και την ποιότητα στη τέχνη των γλυκών. Δοκιμάστε την ζαχαροπλαστική σας τέχνη φτιάχνοντας αυτό το υπέροχο,αφράτο κέικ μήλου.Μπορείτε να το απόλαυσε το πρωί ή το απόγευμα με ένα φλιτζάνι καφέ, ή μια κούπα τσάι αλλά και ως σνακ να το προσφέρετε στα παιδιά σας.
Υλικά

3 φλ. τριμμένο μήλο
2 μήλα σε χοντρές φέτες 
2 φλ. ζάχαρη καστανή
1/2 βιτάμ
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. μπέκιν
1 κ.γ.κανέλα
1/3 κ.γ.γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτω ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι.
Συνεχίζετε ρίχνοντας το τριμμένο μήλο,το μπέκιν,την κανέλα,το γαρύφαλλο και το αλεύρι και ανακατεύετε με μια μαρίζ. 
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνετε το μείγμα.
Στην επιφάνεια σκορπίζετε τις φέτες των μήλων.
Ψήνω στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.


πηγη:Βασίλης Καλλίδης













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου