Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κέικ μήλου με κανέλα


Η ζαχαροπλαστική είναι μία μορφή τέχνης συνδυάζει την δεξιοτεχνία και την ποιότητα στη τέχνη των γλυκών. Δοκιμάστε την ζαχαροπλαστική σας τέχνη φτιάχνοντας αυτό το υπέροχο,αφράτο κέικ μήλου.Μπορείτε να το απόλαυσε το πρωί ή το απόγευμα με ένα φλιτζάνι καφέ, ή μια κούπα τσάι αλλά και ως σνακ να το προσφέρετε στα παιδιά σας.
Υλικά

3 φλ. τριμμένο μήλο
2 μήλα σε χοντρές φέτες 
2 φλ. ζάχαρη καστανή
1/2 βιτάμ
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. μπέκιν
1 κ.γ.κανέλα
1/3 κ.γ.γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτω ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι.
Συνεχίζετε ρίχνοντας το τριμμένο μήλο,το μπέκιν,την κανέλα,το γαρύφαλλο και το αλεύρι και ανακατεύετε με μια μαρίζ. 
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνετε το μείγμα.
Στην επιφάνεια σκορπίζετε τις φέτες των μήλων.
Ψήνω στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.


πηγη:Βασίλης Καλλίδης













Related Posts:

  • Τα αγαπημένα cupcakes. Τι ξέρεις γι΄αυτά; Τα καπ κέικ (cupcake) είναι μικρό κέικ σε μέγεθος για να καταναλωθεί από ένα άτομο, το οποίο μπορεί να διακοσμημένο με γλάσσο … Read More
  • Μπισκοτάκια με cranberries και αμύγδαλα Κράνμπερι: Ο κόκκινος θησαυρόςNοστιμίζει γλυκά και φαγητά, τονίζει τη γεύση των ποτών, αλλά κυρίως, με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ενισχ… Read More
  • Ιταλική τούρτα Μάθετε πώς να κάνετε μια ακαταμάχητη και εύκολη ιταλική τούρτα με πολύ λίγα συστατικά! Υλικά 2 κουτιά (790 g) συμπυκνωμένου γάλακτος 2 κο… Read More
  • Κέικ σοκολάτας με στιγμιαίο καφέ  Το κέικ είναι από τα γλυκά με πολύ μεγάλη ιστορία. Τα συναντάμε κυρίως στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Μεγάλη παράδοση στα κέικ έχει η Αγγλ… Read More
  • Το κρητικό τσίζκεϊκ Λέγεται κρητικό γιατί αντί για μπισκότα στη βάση, αλέθουμε κρίθινα παξιμάδια, ενώ στη γέμιση βάζουμε τη βουτυράτη κρητική μυζήθρα κουρούπας, η οποί… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου