Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Pancakes red velvet με κρέμα τυριού


Αφράτα pancakes με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του red velvet, που αποκτάνε μια ιδιαίτερη γεύση με την κρέμα τυριού που τα συνοδεύουμε.
Είναι μια  εύκολη συνταγή  που μπορείτε να τη δοκιμάσετε. 

Υλικά
(8-10 τεμάχια)
2 μέτρια αυγά
270 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 γρ. μαγειρική σόδα
4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
260 ml γάλα, πλήρες
2 κ.γ. κακάο
3 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα τυριού
300γρ τυρί κρέμα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας, το βρέχουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί
Κατόπιν, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

Για την κρέμα
Χτυπάμε σε ένα μπολ το τυρί με την άχνη μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα μας.


πηγη:giorgostsoulis.com/thatslife.gr









Related Posts:

  • Μους φράουλας Λαχταριστές και ζουμερές, οι φράουλες -που τώρα βρίσκονται στην εποχή τους- θα σας προσφέρουν όλη τη διατροφική τους αξία και νοστιμιά, φτάνει… Read More
  • Κέικ με κουβερτούρα και γλάσο λευκής σοκολάτας Τα κέικ έχουν εποχές. Το προχωρημένο φθινόπωρο και ο χειμώνας αγαπούν τις πλούσιες spicy γεύσεις, το μήλο, το πορτοκάλι, τη σοκολάτα, το μέλι κα… Read More
  • Τιραμισού χωρίς αυγά To τιραμισού (tiramisu), είναι από τα διασημότερα ιταλικά γλυκά παγκοσμίως και όχι άδικα. Η ιστορία της προέλευσης του γλυκού αυτού δεν είναι ξε… Read More
  • Παγωτό γιαούρτι σοκολάτα Φτιάχνεται πανεύκολα με απλά υλικά και σε λίγο χρόνο, χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής και δίνει μεγάλη ποσότητα παγωτού. Έχει ωραία υφή και υπ… Read More
  • Σπιτικό ζελέ λεμόνι Τα λεμόνια σερβίρονται συχνά ως λεμονάδα ή ως διακόσμηση σε ποτά όπως το παγωμένο τσάι ή αεριούχα αναψυκτικά, με μια φέτα είτε μέσα στο ποτ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου