Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Καγιανά

  No comments    
categories: 

Το καλοκαίρι, θέλουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές όμως να μην υστερούν σε γεύση. Το καγιανά (στραπατσάδα) είναι ένα γρήγορο φαγάκι με τη βασίλισσα του καλοκαιριού, τη ντομάτα, που αυτή τη εποχή είναι στα καλύτερά της.


Υλικά 
(για 4 άτομα)

6 αυγά 
3 μέτριες ντομάτες 
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
150γρ. φέτα ή κεφαλοτύρι 
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις σφίγγουμε λίγο μέσα στις παλάμες μας για να φύγουν τα πολλά υγρά και τις ψιλοκόβουμε.
Σ' ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι,τη ντομάτα το αλάτι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι η ντομάτα να πιει τα υγρά της και να αρχίσει να παίρνει τη μορφή σάλτσας.
Προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα έχουμε πρώτα χτυπήσει, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν τα αυγά.
Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε.


Σημείωση: Όταν φτιάχνουμε αυτό το φαγητό στο σπίτι, μπορούμε να συνοδεύσουμε, με ψητά ψωμάκια ραντισμένα με ελαιόλαδο και πασπαλισμένα με αλάτι και ρίγανη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου