Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Καρπουζο-πεπονοσαλάτα με σως φέτας και μέλι


Ο κλασικός συνδιασμός καρπούζι με φέτα σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή και πιο ευπαρουσίαστη στα καλοκαιρινά σας τραπέζια.

ΥΛΙΚΑ 
(για 8 άτομα) 
750 γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος) 
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική 
30 γρ. φύλλα ζελατίνης (6 φύλλα των 5 γρ.) 
100 γρ. ξηρό λευκό κρασί 
50 γρ. χυμός λεμονιού 
700 γρ. πεπόνι σε κύβους(καθαρό βάρος) 

Για τη σως 
300γρ. φέτα(ήπια σε γεύση) 
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι(προαιρετικά) 
150 γρ. κρέμα γάλακτος light 
200 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες 

Για το σερβίρισμα

Μέλι θυμαρίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε σ΄ ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για περίπου 5-10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν. 
Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ πολύ καλά. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό καρπουζιού με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου η ζάχαρη λιώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά "στύβουμε" με τα χέρια μας τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Ανακατεύουμε και πάλι και αδειάζουμε το μείγμα σ΄ένα παραλληλόγραμμο ταψί. 
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή έως ότου πήξει το ζελέ.

Σως φέτας
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα πολύ καλά προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα,την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι(προαιρετικά) μέχρι να προκύψει μια λεία παχύρευστη σως.

Σερβίρισμα
Κόβουμε το ζελέ του καρπουζιού σε κύβους,τους οποίους τους μοιράζουμε σε ατομικά μπολ μαζί με τους κύβους πεπονιού. Περιχύνουμε με τη σως φέτας, ραντίζουμε με μέλι και σερβίρουμε.


Πηγή Γαστρονόμος       






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου