Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο

  No comments    
categories: 

Η μηχανή του κιμά που κόβει κυρίως πουλερικά, απαγορεύεται αυστηρά να κιμαδοποιεί και άλλου είδους κρέατα για λόγους ασφάλειας και υγιεινής. Κιμά από πουλερικά, «κόβουν» συνήθως, κρεοπωλεία που έχουν περισσότερες από δύο μηχανές.

Ο κιμάς κοτόπουλου είναι ιδανική επιλογή για να φτιάξετε κεφτεδάκια, μπιφτέκια ή burger που θα εμπλουτίσετε με μπαχαρικά όπως το κόλιανδρο ή το τζίνζερ ή λαχανικά τριμμένα όπως καρότο, κολοκύθι, πιπεριές ή ψιλοκομμένο πράσο.

Το στήθος είναι πιο άπαχο και θέλει πολύ προσεχτικούς χειρισμούς για να μη στεγνώσει. Το μπούτι είναι πιο λιπαρό, «αντέχει» στο μαγείρεμα και μένει ζουμερό. Ζητήστε καλύτερα από τον κρεοπώλη να σας αλέσει σε κιμά τα ψαχνά από το στήθος ή το μπούτι χωρίς το δέρμα. Φτιάξτε επίσης με τον κιμά από κοτόπουλο παστίτσιο ή μια ωραία λευκή σάλτσα με μπόλικο πράσο και τριμμένο κόλιανδρο για ζυμαρικά.

 Τα μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο είναι ένα ελαφρύ φαγητό κατάλληλο και για διατροφή εάν συνδυαστεί με κάποια πράσινη σαλάτα ωμή ή βρασμένη.
Υλικά
500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου 

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
ρίγανη και δυόσμο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
40 ml λάδι

Εκτέλεση
Σ΄ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα για 5 λεπτά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ¨δέσουν" τα υλικά.
Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι,αφού το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.Όταν πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε και τα πασπαλίζουμε κι από αυτή την πλευρά με την πάπρικα.
Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου, ντοματοσαλάτα και ένα ντιπ από γιαούρτι σκόρδο και καρότο.
Ντιπ

250 γραμμάρια γιαούρτι
1/2 σκελίδα σκόρδο (εάν είναι μεγάλη)
1 καρότο μεγάλο (τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύω όλα τα υλικά σ΄ένα μπολ. Το διατηρώ δροσερό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω. 


πηγη:meatandgrillstories.com/sofissecrets1.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου