Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Λεμονόπιτα



Την συνταγή αυτή την δοκίμασα το καλοκαίρι στην Πάργα σ΄ένα γλυκοπωλείο, μέχρι τότε δεν είχα δοκιμάσει αυτή την παραλλαγή της Λεμονόπιτας. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη δοκιμάστε την!!!

Υλικά

(για ένα πυρέξ 30*23)


1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
4 αυγά
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από δυο μέτρια λεμόνια
( αυτό βέβαια είναι κατά πόσο έντονα θέλει κάποιος την γεύση του λεμονιού μπορεί να βάλει και τρία λεμόνια)
1 συσκευασία φύλλο κρούστας

Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη


2 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Κόβουμε με τα χέρια μας το φύλλο σε κομματάκια.

Σ΄ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, έπειτα ρίχνουμε και τα κομμάτια του φύλλου.

Βουτυρώνουμε με λίγη μαργαρίνη το πυρέξ μας και στρώνουμε το μείγμα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα μας τη θερμοκρασία την προσαρμόζεται ανάλογα με τον δικό σας φούρνο.

Όταν κρυώσει της ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι, κάνουμε μερικές τρυπούλες στην επιφάνεια του γλυκού για να τραβήξει καλύτερα το σιρόπι.

Εμένα μου την σερβίρισαν ζεστή με παγωτό βανίλια στο πλάι μπορείτε να το κάνετε κι εσείς, όμως εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και σαντιγί στην περίπτωση αυτή πρέπει να είναι κρύα γιατί θα λιώσει αμέσως η σαντιγί όταν την βάλετε επάνω.

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου