Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ & ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (Από την μαγείρισσα Τασούλα Κουφοπούλου)

Η κανέλα αποτελεί ένα μοναδικό καρύκευμα με σημαντικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αξιοζήλευτο διατροφικό πλούτοκαι ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες.


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
125 γρ. βούτυρο Lurpak(σε θερμοκρασία δωματίου) 
75 γρ. βούτυρο soft(σε θερμοκρασία δωματίου) 
100 γρ. ζάχαρη άχνη 
Ξύσμα από 1 λεμόνι 
1 βανίλια 
2 αβγά 
1 κρόκο αβγού 
350 γρ. αλεύρι Αλλατίνη 
1 κ.γ. κανέλλα 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη 
1 αβγό (για επάλειψη) 

Για τη διακόσμηση
Σουσάμι 
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, τα δύο βούτυρα μαζί με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε ελαφρώς 2 αβγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Βάζουμε σε ένα μπολ κοσκινισμένο το αλεύρι, την κανέλλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό ή με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνειά τους με αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
Έπειτα τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφού ψηθούν περιχύνουμε τα μπισκότα με λιωμένη σοκολάτα.

Πηγή:chefonair.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου