Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Πατσαβουροτυρόπιτα

  No comments    
categories: 
Αν σας περισσεύουν μερικά φύλλα κρούστας και δεν θέλετε να κάθεστε να τυλίγετε και να ξετυλίγετε πιτάκια και μπουρεκάκια, τότε ανοίγετε το ψυγείο, βρίσκετε λίγο τυρί, δυο αβγά και λίγο γάλα και στο λεπτό φτιάχνετε μια πίτα μούρλια. Θα την πούμε πατσαβουρόπιτα και θα φαγωθεί σε χρόνο dt.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
  • 5-6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή λίγο σαλάμι αέρος σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 2-3 αβγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στου 180ºC. Αλείφετε τα φύλλα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο, τα τσαλακώνετε και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο όπως είναι πατσαβουριασμένα μέσα σε ένα ταψάκι μικρό που έχετε επίσης λαδώσει ελαφρά. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο να προψηθούν λίγο και να πάρουν χρώμα τα φύλλα.
Βήμα 2
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και σπάζετε τη φέτα με τα δάχτυλα σε κομμάτια. Μοιράζετε το τυρί ανάμεσα στα τσαλακωμένα φύλλα και κάνετε το ίδιο και με το σαλάμι ή την καπνιστή γαλοπούλα, αν χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα. Προσθέτετε το γάλα και λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνετε μίγμα και το περιχύνετε στα φύλλα παντού, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την πίτα με λίγο σουσάμι. Βάζετε το ταψάκι ξανά στο φούρνο και ψήνετε την πίτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.
Πηγή:olivemagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου