Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Συμβουλές καθαριότητας για εργαζόμενες και μη και όλα αστράφτουν


Δουλεύετε σε καθημερινή βάση, έχετε ένα σαββατοκύριακο free ή ένα ρεπό και πρέπει να κάνετε και τις δουλειές στο σπίτι. Αγχώνεστε, βαριέστε, θέλετε να πάτε και για ψώνια, και για καφέ με την κολλητή σας και να χαλαρώσετε βλέποντας τηλεόραση ή διβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο. Και όλα αυτά...μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο (και πολύ λέμε...). Χαλαρώστε και κάντε πράξη τα tips που θα σας πούμε. Το σπίτι θα λάμπει μέσα σε λίγες ώρες και θα έχετε και το χρόνο να κάνετε ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Επιχείρηση σπίτι καθαρό… deadline 3 ΩΡΕΣ!
Βήμα 1: Ακαταστασία τέλος
Ξεκινήστε από το συμμάζεμα του σπιτιού. Ό,τι βλέπει το μάτι σας σε λάθος θέση τακτοποιήστε το στη σωστή. Μαζέψτε ρούχα, παπούτσια, άπλυτα πιάτα, βιβλία και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται διάσπαρτα στη λάθος θέση του σπιτιού. Αποτέλεσμα; Με μια πρώτη ματιά το σπίτι φαίνεται συμμαζεμένο και δεν αγχώνει τα μάτια σας. Επιπλέον απελευθερώνετε χώρο που θα σας βοηθήσει στο πιο γρήγορο καθάρισμα.
Βήμα 2: Τέλος στο... "όσα βλέπει η πεθερά"
Αφιερώστε 15 λεπτά στην τακτοποίηση της ντουλάπας. Τοποθετήστε αρωματικές μπάλες, υφασμάτινα πουγκιά από λεβάντα ή ποτ-πουρί για να μοσχομυρίζουν τα συρτάρια σας. Έτσι ξεχνάτε την τακτική «καταχωνιάζω τα πάντα εκεί που δεν φαίνονται».
Βήμα 3: Γίνετε ευέλικτες
Κοροϊδέψτε τον χρόνο κάνοντας πολλές δουλειές παράλληλα! Βάλτε τα πλυντήρια όσο σκουπίζετε, απλώστε μέχρι να στεγνώσει το φρεσκοσφουγγαρισμένο πάτωμα, ανοίξτε τα παράθυρα να αεριστεί το σπίτι όσο εσείς πλένετε τα πιάτα.  Για να κερδίσετε χρόνο στην κουζίνα και το μπάνιο, καθαρίστε τα παράλληλα. Ρίξτε απολυμαντικό υγρό στη λεκάνη, τη μπανιέρα, το νιπτήρα και όσο αυτό θα δρα, εσείς καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας σας. Κάντε το ίδιο και με τα πλακάκια απλώστε το καθαριστικό υγρό στην κεραμική σας κουζίνα και όσο αυτό δρα επιστρέψτε στο μπάνιο για να το τελειώσετε. Τέλος ηλεκτρική σκούπα και σφουγγάρισμα. Καθαρίσατε και κυριολεκτικά και μεταφορικά! Θα σας φανεί πολύ χρήσιμη συμβουλή γιατί θα ξεμπερδέψετε πολύ γρήγορα από αρκετές δουλειές χωρίς να το καταλάβετε.

Βήμα 4: Good bye σκόνη
Με ένα φτερό ή με ένα βρεγμένο πανί περάστε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού για να εξαφανίσετε τη σκόνη. Με το καθαριστικό για τα τζάμια περάστε όλες τις γυάλινες επιφάνειες, τηλεοράσεις καθώς και τα τζάμια σας.
Βήμα 5: Επιχείρηση σκούπα
Αφού έχετε ξεσκονίσει όλο το σπίτι και έχετε τακτοποιήσει τα πάντα ήρθε η ώρα της «βασίλισσας» του σπιτιού. Την πιο έξυπνη ανακάλυψη (εντάξει μία από τις πολλές) την ηλεκτρική σκούπα. Ρουφήξτε και το τελευταίο ψιχουλάκι με τη σκούπα σας και είστε μια ανάσα πριν το τέλος. Όσο για τα χαλιά με το ειδικό εξάρτημα περάστε τα και αυτά.
Βήμα 6: Πάτωμα καθρέφτης
Φτάσατε στο τέλος, στην καλύτερη στιγμή του νοικοκυριού, τα πάντα στην θέση τους, η σκόνη μακρυά από το σπίτι σας, πιάτα πλυμένα, μπάνιο-κουζίνα αστράφτουν, ψιχουλάκι ούτε για δείγμα. Ήρθε η ώρα για το σφουγγάρισμα! Σφουγγαρίστε καλά όλο το σπίτι και αφήστε το να στεγνώσει πολύ καλά, εκμεταλευτείτε αυτό το χρόνο που δεν μπορείται να κάνετε άσκοπες βόλτες μέσα στο σπίτι, πάρτε τον καφέ σας και καθίστε στον καναπέ να τον απολαύσετε όσο το πάτωμα θα στεγνώνει. Είπαμε είσαστε ευέλικτες....!
Tips:
Κάντε δουλειές με χρονόμετρο. Παράδειγμα 15 λεπτά για να συμμαζέψετε τη ντουλάπα σας. Προσπαθήστε να είστε συνεπείς και τυπικοί σε αυτό το χρόνο.
Για να μοσχομυρίζει το σπίτι σας, βάλτε μέσα στην ηλεκτρική σκούπα μια δόση μαγειρικής βανίλιας. Το άρωμά της θα απελευθερώνεται όσο εσείς σκουπίζετε.
Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου