Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μαλλιά:Φυσικά προϊόντα για ακαταμάχητα μαλλιά

  No comments    
categories: 

Τα μαλλιά είναι το σήμα κατατεθέν της γυναικείας ομορφιάς και ένα από το πιο όμορφα στοιχεία πάνω μας. Δεν είναι τυχαίο που τα κομμωτήρια δεν παύουν ποτέ να έχουν δουλειά, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες σπεύδουν να ανανεωθούν πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός της καθημερινότητάς τους ή απλά για να νιώσουν εκείνες ωραία. Άλλωστε ποια δεν θα ήθελε να έχει όμορφα, λαμπερά και ζωντανά μαλλιά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας της; Παρόλα αυτά, δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλες, μιας και είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν εκ  φύσεως πλούσια κώμη.
Για το λόγο αυτό, το εμπόριο είναι γεμάτο από καλλυντικά προϊόντα που υπόσχονται υπέροχα αποτελέσματα για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Όμως, τα χημικά αυτά παρασκευάσματα όχι μόνο δεν περιποιούνται το τριχωτό της κεφαλής μας, αλλά το καταπονούν δημιουργώντας ξηρότητα και θαμπάδα. Όμως, μην απογοητεύεστε! Για άλλη μια φορά η φύση μας δίνει τη λύση χαρίζοντάς μας απλόχερα τα προϊόντα της για τη φροντίδα των μαλλιών μας. Ας ρίξουμε μία ματιά…
Μέλι για μαλλιά.. μετάξι!
Το μέλι είναι ένα από τα διαδεδομένα φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την καλλυντική τους δράση. Πλούσιο σε αντιβακτηριδιακές ουσίες και αντιοξειδωτικά, το μέλι χαρίζει εύκολα απαλά και μεταξένια μαλλιά. Χρησιμοποιήστε μία κουταλιά μέλι στο λούσιμο και θα δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα θα ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας. Το πιο αγνό και ακαταμάχητο μαλακτικό στις υπηρεσίες σας…
Μαγειρική σόδα στο.. μπάνιο
Άλλη μία ουσία που μπορεί άφοβα να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση των μαλλιών μας είναι η μαγειρική σόδα. Το ταπεινό αυτό συστατικό της κουζίνας μας κρύβει ένα πολύ ισχυρό σαμπουάν. Αν προσθέσουμε στο λούσιμο μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα θα έχουμε στο λεπτό βαθύ καθαρισμό και λάμψη που θα διαρκεί μέχρι την επόμενη φορά.

Ελαιόλαδο το αγαπημένο
Το πιο αγνό μυστικό της ελληνικής φύσης, το λάδι ελιάς είναι ένα πραγματικό φάρμακο για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το ελαιόλαδο βοηθάει τα μαλλιά να αποκτήσουν δύναμη, ανθεκτικότητα και ζωντάνια. Τρέφει τις ρίζες και χαρίζει πλούσια ενυδάτωση καταπολεμώντας την ξηροδερμία. Δοκιμάστε να περάσετε λίγες σταγόνες λάδι ελιάς σε στεγνά μαλλιά (στις άκρες) και γρήγορα θα τα νιώσετε πιο ανάλαφρα και λαμπερά. Όλα αυτά εξαιτίας της βιταμίνης Ε που βοηθά στην ανάπλαση της τρίχας.

Χαμομήλι το ξανθό
Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και ειδικά του χαμομηλιού, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της φύσης. Πέρα από ένα ζεστό και υγιεινό ρόφημα, το εκχύλισμα του χαμομηλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για καλλυντικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, για τα μαλλιά μας το χαμομήλι αποτελεί την ιδανική μέθοδο για να αποκτήσουμε όμορφες και λαμπερές ξανθές ανταύγειες. Χρησιμοποιήστε το στο ξέβγαλμα και σταδιακά θα δείτε το χρώμα των μαλλιών σας να γίνεται πιο φωτεινό και ζωντανό. Ιδανικά, τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος σε συνδυασμό με το χαμομήλι χαρίζει ένα υπέροχο λαμπερό χρώμα.
Γενικά προτάσεις για όμορφα μαλλιά
Προκειμένου να διατηρούμε την κώμη μας όμορφη και περιποιημένη υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να υιοθετήσουμε και να τα εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας.
· Βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 1-2 φορές την μέρα για να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες και να αντικαθίστανται από τις καινούριες, ζωντανές.
· Δεν κοιμόμαστε με δεμένα μαλλιά γιατί έτσι τραβάμε τις τρίχες και ενισχύουμε την τριχόπτωση.
· Αποφεύγουμε όσο γίνεται το μπιστολάκι, τις πρέσες και γενικά ό,τι επιφέρει θερμικό σοκ στα μαλλιά μας. Με αυτό τον τρόπο τα προστατεύουμε από την ξηρότητα και τον μαρασμό της τρίχας.
· Τέλος, αποφεύγουμε όσο γίνεται τις βαφές μαλλιών. Παρόλα αυτά αν θελήσουμε να κάνουμε μία αλλαγή που μας ταιριάζει, προσέχουμε έτσι ώστε να κρατάμε συνεχώς τα μαλλιά μας ενυδατωμένα.
Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου