Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αλεξανδριανό, το λουλούδι των Χριστουγέννων και η φροντίδα του


Σε πολλά σπίτια, την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, το Αλεξανδριανό αποτελεί μια οικογενειακή παράδοση διακόσμησης, ακριβώς όπως και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το χαρούμενο μπουκέτο χρώματος φωτίζει την σκοτεινή διάθεση του Δεκεμβρίου, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος της δημοτικότητάς του. Το Αλεξανδριανό, το οποίο λέγεται επίσης και το Αστέρι των Χριστουγέννων σε πολλές χώρες, απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα. Και αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να το διατηρήσετε για πολύ καιρό μετά την Πρωτοχρονιά.

Φερθείτε του καλά
Όπως κάθε μέλος της οικογένειας, έτσι και το Αλεξανδριανό χρειάζεται λίγη φροντίδα και στοργή. Δεν του αρέσει το πολύ νερό, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό ή πτώση των φύλλων. Είναι περισσότερο επιβλαβές το πολύ πότισμα από το λίγο, καθώς ακόμη και αν το φυτό φαίνεται να διψάει και τα φύλλα του είναι κάπως μαραμένα, μια σταγόνα νερό φτάνει για να το αναζωογονήσει. Κατά την περίοδο ανθοφορίας του, ποτίστε το λουλούδι κάθε δύο ημέρες. Για να αποφύγετε την εμφάνιση κηλίδων και τα καφέ φύλλα μπορείτε να προσθέσετε ένα κοινό συμπλήρωμα μια φορά το μήνα.
Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ΑλεξανδριανόΗ επιλογή του σωστού Αλεξανδριανού είναι επίσης πολύ σημαντική. Όλη η αγάπη και προσοχή του κόσμου δεν θα σας βοηθήσει εάν το Αλεξανδριανό σας δεν ανταποκρίνεται στα καλύτερα ποιοτικά στάνταρ, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν το επιλέγετε στο κατάστημα. 
Η καλύτερη επιλογή είναι ένα φυτό που δεν θα έχει εμφανή σημάδια φθοράς και θα έχει πλούσιο φύλλωμα και άνθη που, αντίθετα από ότι πιστεύεται, δεν είναι τα πολύχρωμα αστεροειδή φύλλα της κορυφής αλλά τα μικρά άνθη στο κέντρο.
Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το σημείο που αποθηκεύονται τα Αλεξανδριανά στο κατάστημα απ’όπου τα αγοράσατε.
Μην αγοράσετε ποτέ Αλεξανδριανό που έχει τοποθετηθεί σε ένα πολυσύχναστο σημείο, με ρεύμα αέρος, δίπλα στην πόρτα για παράδειγμα. 
Η υγρασία του χώματος της γλάστρας θα πρέπει να ελέγχεται για να διασφαλίζεται ότι το φυτό έχει αρκετό νερό και ότι ο πωλητής θα πρέπει να το τυλίξει καλά για τη μεταφορά του στο σπίτι και την προστασία του από το κρύο. Και θυμηθείτε, εάν σας το έκαναν δώρο, μην το αφήνετε να κάθετε στο αυτοκίνητο ή το γκαράζ.

Η σωστή τοποθεσία στο σπίτιΣτο Αλεξανδριανό δεν αρέσει καθόλου το κρύο και ο αέρας, καθώς δημιουργεί προβλήματα στο φυτό. 
Παρόλο που μπορεί να αντέξει μικρές διακυμάνσεις οι κατάλληλες συνθήκες δωματίου για το Αλεξανδριανό είναι μεταξύ των 15ο και 22ο βαθμών Κελσίου, αλλά η καλύτερη συμβουλή για να απολαύσετε την πλήρη ομορφιά αυτού του φυτού για όσο περισσότερο καιρό γίνεται είναι να το κρατάτε σε ένα φωτεινό σημείο με λίγη απευθείας ηλιοφάνεια και μακριά από τα καλοριφέρ.
Για τις περισσότερες οικογένειες, τα Χριστούγεννα έχουν πλούσια παράδοση και οι προετοιμασίες συχνά ξεκινούν εβδομάδες πριν, έτσι ώστε όλα να είναι τέλεια την Παραμονή των Χριστουγέννων και να απολαύσουν ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον για τις γιορτές.
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν ο πρώτος που έφερε το κλασσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Γερμανοαυστριακή πατρίδα του και πλέον όλοι στολίζουν το σπίτι τους με ένα, είτε πρόκειται για την παραδοσιακή εκδοχή του είτε για μια πιο σύγχρονη εκδοχή. 
Ενώ κάποια στοιχεία των Χριστουγέννων μπορεί να αλλάζουν κατά καιρούς, ιδιαίτερα καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αφήνουν πίσω τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης προς τα Χριστούγεννα και τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το Αλεξανδριανό παραμένουν σταθερή αξία…η οποία απλά προσαρμόζεται στο μοντέρνο τρόπο ζωής.

Η 1η Δεκεμβρίου είναι μια καλή ημερομηνία να ξεκινήσει κανείς το στόλισμα του δέντρου, ενώ μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου, την Ημέρα του Αλεξανδριανού, και οι τελευταίοι έχουν στολίσει γιορτινά τα σπίτια τους!


Το Αλεξανδριανό ως οικογενειακή χριστουγεννιάτικη παράδοση
Είτε ο πατέρας τοποθετεί τα φώτα στο δέντρο, είτε τα παιδιά ανακατεύουν τη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα ή η μαμά μαγειρεύει τη γαλοπούλα, τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά και είναι οικογενειακή γιορτή, στην οποία το Αλεξανδριανό προσδίδει ιδιαιτερότητα με τα διαφορετικά στυλ και την κατάλληλη εμφάνιση για κάθε γενιά.
Τα Αλεξανδριανά έχουν μία ευρεία ποικιλία από σχήματα και χρώματα, προσφέροντας ευχάριστες πινελιές χρώματος σε κάθε σπίτι.Κρεμάστρε πάνω στη γλάστρα του μικρά δωράκια για τους καλεσμένους σας ή ζωγραφίστε τη βάση του με διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια. Αυτή η χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα χειροτεχνίας είναι πολύ διασκεδαστική για τους νέους, αλλά και για τους μεγαλύτερους και καθιστά το φυτό ιδιαίτερο για όλη την οικογένεια. Η διακόσμηση του Αλεξανδριανού από όλη την οικογένεια κάθε χρόνο μπορεί να εξελιχθεί σε οικογενειακή παράδοση για τις επόμενες γενιές.

Για να μάθετε περισσότερα για το Αλεξανδριανό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stars-for-europe.com.
Το «Stars for Europe» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής ένωσης καλλιεργητών Αλεξανδριανού. Η εκστρατεία έχει ως στόχο να παρέχει στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με Αλεξανδριανά. Η προώθηση εκτελείται αυτή τη στιγμή σε 16 ευρωπαϊκές χώρες

Πηγή:infokids.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου