Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μυστικά από τις σημειώσεις της μαμάς...


   Καθημερινά προβλήματα στην κουζίνα ή το νοικοκυριό σας; Μην ανγχώνεστε υπάρχουν λύσεις. Ίσως είναι και η σημαντικότερη προίκα που αφήνουν οι μαμάδες στις κόρες τους. Εμείς σας μαρτυράμε λίγες από αυτές, όπως πώς να βγάλετε έναν λεκέ από σπανάκι ή τον τρόπο για να ξαναφουσκώσετε την «πεσμένη» μαρέγκα σας.
Φτιάχνατε γλυκό και σας έπεσε παραπάνω ζάχαρη; Μην τρομάζετε, αν έχετε μηλόξυδο ρίξτε μέσα στο μείγμα μια κουταλιά και... ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Αν κάνετε κρέας σούπα ή στην κατσαρόλα και είναι παραπάνω σκληρό απ’ όσο πρέπει, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι. Θαύματα δεν θα γίνουν αλλά θα μαλακώσει λίγο παραπάνω.
Αν σας αρέσουν τα ψάρια αλλά σιχαίνεστε τη μυρωδιά που αφήνουν όταν τηγανίζονται ή ψήνονται στο φούρνο, κάντε το εξής. Βάλτε στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει και ρίξτε μέσα ξύσμα λεμονιού, ξυλαράκια κανέλας και λίγα γαρύφαλλα. Όσο μαγειρεύετε τα ψάρια, αφήστε τα να σιγοβράζουν.
Φτιάχνετε μαρέγκα και σας ξεφούσκωσε; Μπορείτε να το σώσετε! Ρίξτε μέσα λίγο αλάτι ή 3 σταγόνες λεμόνι, θα την δείτε να ξανανιώνει!
Αν ένας λεκές από σπανάκι «σημάδεψε» το αγαπημένο σας μπλουζάκι ή το καλό τραπεζομάντηλο, προίκα από τη γιαγιά, μην ανγχώνεστε. Τρίψτε το αμέσως με οινόπνευμα, μην βάλετε καθόλου νερό, και μετά βάλτε το στο πλυντήριο για πλύσιμο.
Αν έγινε νερουλή η σάλτσα που φτιάχνετε, υπάρχει λύση. Ανακατέψτε αλεύρι με βούτυρο και ρίξτε το στην κατσαρόλα με την νερουλή σάλτσα. Ανακατέψτε και αφήστε την κατσαρόλα ακόμα 2 λεπτά να βράσει.
Αν βράζετε μακαρόνια και ταυτόχρονα κάνετε κι άλλες δουλειές υπάρχει κίνδυνος το νερό να ξεχειλίσει. Αν περάσετε όμως από το χείλος της κατσαρόλας λίγο βούτυρο ή λάδι το ξεχείλισμα θα αποτραπεί.
Αν τα καρότα σας χαλάνε πολύ γρήγορα κάντε αυτό. Με το που τα αγοράζετε κόψτε τα φύλλα και την κορυφή τους γιατί από εκεί τραβούν υγρασία και μαραίνονται.

Ανλαχταρούσατε μια μαρουλοσαλάτα, αλλά μόλις βγάλατε το μαρούλι από το ψυγείο απογοητευτήκατε, κάντε αμέσως αυτό. Βάλτε το μαρούλι σε ένα μπολ με κρύο νερό μαζί με μια κομμένη πατάτα και αφήστε το για ένα τεταρτάκι. Σίγουρα θα είναι πιο... ζωντανό και θα μπορέσετε να το απολαύσετε.

Σας ταλαιπωρεί ένας πονόδοντος; Ανακουφιστείτε κάνοντας πολλές πλύσεις με νερό που μέσα σε αυτό έχουν μουλιάσει πολλά μοσχοκάρφια.
Αν στο δέρμα σας διακρίνετε κοκκινίλες χωρίς λόγο αντιμετωπίστε το άμεσα απλώνοντας στο πρόσωπό σας ένα ύφασμα που το έχετε βουτήξει σε γάλα.
Αν ταλαιπωρείστε από έναν κουρασμένο μυ, βάλτε μέσα σε μια κάλτσα ρύζι ωμό, βάλτε την για λίγο στο φούρνο και μετά τοποθετήστε την στο σημείο που πονάτε. Θα ανακουφιστείτε!
Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου