Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Γιορτινή Πράγα



Πλανόδιοι μουσικοί με τρομπόνια και βιολοντσέλα, βαρκάδες στον Μολδάβα με το μεγάλο φωτισμένο κάστρο στο background, μπαρόκ τρούλοι, κονσέρτα σε εκκλησίες του 18ου αιώνα, αλλά και jazz clubs, μπιραρίες με live ροκ μουσική και νεανικά cafés. Χριστούγεννα στην πόλη της αλχημείας και των εκπλήξεων – σε κάποια γωνιά μπορεί να σε περιμένει μια εντελώς άλλη εποχή. 
 Μαγεία η χιονισμένη γέφυρα του Καρόλου
Μαγεία η χιονισμένη γέφυρα του Καρόλου
Στη μεγάλη αγορά που στήνεται στην πλατεία της Παλιάς Πόλης ( Staromestske Namesti ) με το αριστουργηματικό Αστρονομικό Ρολόι, το γιγαντιαίο φωτισμένο δέντρο κάνει το τέλειο κοντράστ με τον σκοτεινό γοτθικό ορίζοντα. Θα πιείτε ζεστό κρασί ( svarene vino ) ή τσέχικη μπίρα, θα δοκιμάσετε σουβλιστό χοιρινό και ψητά λουκάνικα, θα ακούσετε τσέχικα κάλαντα και θα χαζέψετε ξύλινα παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα, δαντέλες, γυάλινα αγαλματάκια και παραδοσιακές μαριονέτες.
 Μια παράσταση μαριονέτας είναι από τα all time classic  θεάματα της Πράγας.
Μια παράσταση μαριονέτας είναι από τα all time classic θεάματα της Πράγας.
Η δεύτερη πιο διάσημη αγορά είναι αυτή της πλατείας Wencelas, ενώ μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα μέχρι τις μικρότερες Namesti Republiky, Namesti Mjru και Havelska Trziste. Το ιστορικό κέντρο, που θα μονοπωλήσει τις βόλτες σας, περπατιέται εύκολα. Διασχίζοντας τη Γέφυρα του Καρόλου θα απολαύσετε, εκτός από τη μοναδική θέα, και παραστάσεις δεκάδων μουσικών. Χαθείτε στα σοκάκια της ιστορικής συνοικίας Mala Strana, ανεβείτε μέχρι το Κάστρο και στην επιστροφή καθίστε στο αρ ντεκό «Café Slavia» για ζεστό ρόφημα ή στο μοντέρνο «Cukrkavalimonada» για γλυκό, ελαφρύ γεύμα ή ένα ποτήρι κρασί.
 Υπέροχη ατμόσφαιρα στις χριστουγεννιάτικες αγορές
Υπέροχη ατμόσφαιρα στις χριστουγεννιάτικες αγορές
Στον καθεδρικό του St Clement’s θ’ ακούσετε τις «Τέσσερις Εποχές» του Βιβάλντι, στο συναυλιακό Municipal House εμφανίζεται η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας ( 22/12 ), ενώ η Κρατική Όπερα διοργανώνει χριστουγεννιάτικα κονσέρτα στις 25 και 26 Δεκεμβρίου. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα και μια παράσταση μαύρου θεάτρου στα Image Theatre, National Black Light Theatre και Jiri Srnec Black Light Theatre.

Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στις βόλτες σας το Μουσείο Κάφκα, το Μουσείο Μούχα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την εβραϊκή συνοικία στα βόρεια της Παλιάς Πόλης. Η ιστορική μπιραρία «U Fleku», το «Agharta» για live jazz και το «Tretter’s Bar» για κοκτέιλ αποτελούν κλασικές επιλογές, ενώ αν ψάχνετε για κάτι πιο φρέσκο στοχεύστε στα cafés «Mίsto» και «La Boheme», στο μπαρ «Public Interest» και στο «Yes Club».
Πηγή:athinorama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου