Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πέντε τρόποι για να κοιμάστε καλύτερα

  No comments    
categories: 
Ο ύπνος είναι βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Πρέπει να του δίνουμε την πρέπουσα σημασία, καθώς από αυτόν εξαρτάται η ποιότητα της επόμενης ημέρας αλλά και η διάθεσή μας. Δείτε λοιπόν τρόπους ώστε να κοιμάστε καλύτερα και βελτιώστε στο πλήρες την αγαπημένη αυτή συνήθεια.

1. Είναι σημαντικό να κλείσετε όλες τις συσκευές σας αλλά και την σύνδεση wifi του internet. Κάντε το αυτό τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθείτε. Το φως των συσκευών αλλά και της τηλεόρασης μιμείται το φως του ήλιου και επηρεάζει την έκκριση μελατονίνης από τον οργανισμό, η οποία ρυθμίζει τον ύπνο μας. Η μη σωστή ρύθμιση των κιρκαδικών  κύκλων του ύπνου μας είναι βασική αιτία για προβλήματα όραση, για εμφάνιση καρκίνου και για κατάθλιψη.
2. Αποφύγετε τα βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο και κυρίως το αλκοόλ, την καφεΐνη και τον καπνό. Προτιμήστε πιο  ελαφριά γεύματα όπως φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα χαλαρωτικό ρόφημα όπως το τσάι χαμομήλι ώστε να τα καταφέρετε να κοιμάστε καλύτερα.
3. Αφιερώστε λίγα λεπτά ώστε να φτιάξετε μία λίστα με τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας. Αυτό θα απομακρύνει το άγχος που ίσως νιώθετε, θα βάλει τις σκέψεις σε μία τάξη και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο καλά.
4. Θέστε μία συγκεκριμένη ώρα για ύπνο και τηρήστε την απαρέγκλιτα. Η ώρα αυτή θα πρέπει να είναι ανάμεσα στις 11 με 12 το βράδυ, ώστε να μπορέσετε να κλείσετε ένα οχτάωρο ύπνου και να ξυπνήσετε με όρεξη και ενεργητικότητα! Εάν γνωρίζετε ότι έχετε χρόνο για να “χορτάσετε” τον ύπνο σας, είναι σίγουρο πως θα κοιμάστε καλύτερα αλλά και πιο βαθιά.
5. Ακολουθήστε μία ρουτίνα το βράδυ. Πλύνετε τα δόντια σας, απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας την κρέμα νύχτας. Λίγη ενυδατική στα χέρια και στα πόδια θα σας κάνει να μυρίζετε υπέροχα και να νιώθετε όμορφες. Είναι σίγουρο λοιπόν πως θα καταφέρετε να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ, χωρίς κανένα πρόβλημα!
Πηγή:soso.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου