Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα



Η πάβλοβα δημιουργήθηκε στην Αυστραλία το 1929 όταν τη χώρα την επισκέφτηκε η μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια Άννα Πάβλοβα για να χορέψει το ρόλο του Λευκού Κύκνου από τη "Λίμνη των Κύκνων" του Τσαϊκόφσκυ

Δοκιμάστε τη συνταγή για χριστουγεννιάτικη πάβλοβα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα από βατόμουρα. 

Υλικά

4 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
280 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
1 κ.γλ. ξίδι από κρασί

Σάλτσα βατόμουρου

125 γρ. βατόμουρα

χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 κ.γλ. κονιάκ


Διακόσμηση
σπόρους από 1 ρόδι
300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120οC στον αέρα. 


Σχεδιάζουμε έναν μεγάλο κύκλο (22 cm) σε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια, σχεδιάζουμε άλλον ένα στο εσωτερικό, διαστάσεων περίπου 13cm. 

Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να πάρουν όγκο. Προσθέτουμε 250 γρ. ζάχαρη άχνη, λίγη λίγη, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να σκληρύνει η μαρέγκα. 
Προσθέτουμε ανακατεύοντας με μαλακές κινήσεις το κοσκινισμένο κορν φλάουρ και το ξύδι. 

Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο στεφάνι (δηλαδή κυκλικά) που έχουμε σχεδιάσει στη λαδόκολλα. Δημιουργούμε μία δεύτερη στρώση μαρέγκας πάνω από το πρώτο και ισιώνουμε την κορυφή πιέζοντας με το κουτάλι. 


Ψήνουμε την μαρέγκα για 2 ώρες. Σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε κλειστό αφήνοντας μέσα τη μαρέγκα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.


Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βατόμουρου: με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα βατόμουρα, τον χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Όταν κρυώσει η μαρέγκα, απλώνουμε την σαντιγί, τη σάλτσα βατόμουρου, τους σπόρους ροδιού, τα βατόμουρα και τις φράουλες. Διακοσμούμε προαιρετικά με δυόσμο ή με χριστουγεννιάτικα γκι.

Πηγή:mamapeinao.gr










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου