Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το λεξικό των υφασμάτων

Το λεξικό των υφασμάτων


Πάρτε μια ιδέα πριν πάτε για την πρόβα νυφικού.



Δαντέλα Alencon
 Πήρε το όνομα της από την ομώνυμη περιοχή της Γαλλία. Η δαντέλα alencon αποκαλείται και «βασίλισσα της δαντέλας» για την πολυτελή υφή της. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι το φλοράλ μοτίβο κεντημένο και κατά μήκος των άκρων.
 
Μπροκάρ
 Με ένα όνομα που προέρχεται από τη γαλλική λέξη που σημαίνει «να στολίσεις» δεν είναι καθόλου τυχαίο που το βαρύ αυτό ζακάρ ύφασμα με τα ανάγλυφα μοτίβα χρησιμοποιείται για περίτεχνα και λαμπερά νυφικά.
 

Δαντέλα chantilly
 Επίσης γαλλικής καταγωγής, η συγκεκριμένη δαντέλα είναι γνωστή για την ανάλαφρη υφή της που την κάνει ιδανική για τα πιο ρομαντικά και παραμυθένια φορέματα.
 

Σαρμέζ
 Εφαρμοστό και μεταξένιο πολυτελές ύφασμα που αγκαλιάζει υπέροχα τη σιλουέτα. Συνήθως χρησιμοποιείται σε εφαρμοστά, μίντι φορέματα.
 

Σιφόν
 Μαλακό, λεπτό και λιτό χρησιμοποιείται συχνά σε στρώσεις διαμορφώνοντας ένα ονειρικό σύννεφο, μια φούστα πλούσια και ρομαντική.  σιφόν χρησιμοποιείται συχνά σε στρώματα ή ως επικάλυψη για να επιτευχθεί ένα ρομαντικό και ονειρικό βαρύτητας σύννεφο σαν αποτέλεσμα.
 
*Κρεπ
 Γνωστό για τις πτυχώσεις του μαλακό και λεπτό ύφασμα δημιουργείται από στριμμένα νήματα, μέσω μιας χημικής διαδικασίας.
 

Eyelet
 Θα μπορούσε να είναι και το γνωστό μας κιπούρ.  Καλοκαιρινό, δροσερό βαμβακερό ύφασμα με κεντημένες εγκοπές που δίνουν ένα casual ύφος για καλοκαιρινό γάμο.
 
 *Δίκτυ
 Χρησιμοποιείται κυρίως για το ντεκολτέ, τα μανίκια ή την πλάτη δημιουργώντας σέξι εικόνα χωρίς να υπάρχει πραγματικά γυμνό.
 
Ελβετικό πουά
 Η εκλεπτυσμένη, γαμήλια έκδοση του πουά, το swiss dot διακρίνεται για τα διακριτικά πουά του που παραδοσιακά φτιάχνονταν στον αργαλειό.
 

Οργάντζα
 Κάπου ανάμεσα στο σιφόν και το τούλι προσφέρει ένα φόρεμα ανάλαφρο και αιθέριο.
 
Σατέν
 Ιδανική λύση για πιο δομημένα φορέματα,  με λείο φινίρισμα και βαριά γυαλάδα. Ιδανικό για πολλά στυλ φορεμάτων.
 
Μετάξι
 Το πιο δημοφιλές και ακριβό ύφασμα για νυφικά, το μετάξι έρχεται σε μια ποικιλία από υφές.


Πηγή:gamos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου