Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Όσα πρέπει να ξέρετε για την ηλεκτρική σας σκούπα



Σίγουρα ξέρετε πως η ηλεκτρικά σκούπα είναι από τα πιο πολύπλευρα εργαλεία καθαρισμού που έχετε. Αλλά με μερικές βελτιώσεις, το μηχάνημα αυτό θα κάνει πολύ περισσότερα από όσα νομίζατε. Δοκιμάστε τις ιδέες αυτές και θα μας θυμηθείτε...


Ένα ρολό από χαρτί θα σας βοηθήσει να φτάσετε και στα πιο παράξενα σημεία.



Μας αρέσουν τα εξαρτήματα που πάνε πακέτο με τη σκούπα, αλλά υπάρχουν κάτι σημεία που δεν γίνεται να τα καθαρίσετε ούτε με αυτά. Για αυτό πάρτε το ρολό, εφαρμόστε το στη σκούπα και θα μπορέσετε να καθαρίσετε ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία.

Βάλτε ένα χρησιμοποιημένο αρωματικό μαντηλάκι μέσα στη σακούλα.
Kαθώς δουλεύει η σκούπα, η ελαφριά μυρωδιά από το μαντηλάκι θα πάει σε όλο το χώρο δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας.





Η βάλτε μέσα λίγο κανέλα.Αν έχετε βρώμικα και ζημιάρικα κατοικίδια, με μία κουταλιά κανέλα στη σακούλα της σκούπας, θα εξουδετερωθούν όλες οι οσμές.







Χρησιμοποιείστε σόδα με το σκούπισμα.Καθαρίζοντας δύσκολα σημεία – ή πράγματα που δεν γίνεται να βάλετε στο πλυντήριο(χαλιά, μοκέτες, στρώματα), πρώτα ρίξτε λίγη σόδα. Αφήστε τη να κάτσει για 30 λεπτά έτσι ώστε να απορροφήσει τις οσμές και μετά πάρτε τη με τη σκούπα μαζί με τη σκόνη που υπάρχει.


Απαλλαγείτε από χτυπήματα στο χαλί χρησιμοποιώντας πάγο.
Αλλάξατε τα έπιπλα; Σβήστε τα σημάδια από τα παλιά με αυτό το κόλπο: βάλτε παγάκια στα σημεία και περιμένετε να λιώσει. Το νερό θα βοηθήσει τις ίνες να επανέλθουν στην κανονική τους μορφή – μετά περάστε με μία σκούπα και θα είναι σαν καινούργιο!




Ένα καλσόν μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κάποιο χαμένο αντικείμενο.
Είναι πολύ εκνευριστικό όταν χάνεται μικρά αντικείμενα που πέφτουν στο πάτωμα. Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη εφαρμόζοντας ένα καλσόν πάνω στη σκούπα. Έτσι η σκούπα θα τραβήξει σαν μαγνήτης το αντικείμενο που ψάχνεται.



Καθαρίστε τη σκούπα σας εύκολα.
Έχει κολλήσει κάτι στη σκούπα; Αντί να χαλάσετε τα νύχια σας, πάρτε ένα ευκίνητο εργαλείο να κάνει τη δουλειά για σας.








Η επέκταση αυτή κάνει τα πάντα πιο εύκολα.
«Χρησιμοποιείστε αυτό το εξάρτημα βούρτσας σε όλα τα δύσκολα σημεία και θα γίνει η δουλειά σας πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.»
Μία από τις χειρότερες δουλειές μέσα στο σπίτι είναι το καθάρισμα της ηλεκτρικής σκούπας. Δείτε πώς να την κάνετε παιχνιδάκι και να την ολοκληρώσετε μέσα σε 5-10 λεπτά.
Όταν η ηλεκτρική σκούπα είναι μισογεμάτη πρέπει να καθαρίζεται ή να φεύγει η σακούλα της και να αντικαθίσταται με μία άλλη τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ο λόγος είναι ότι η σκούπα σιγά-σιγά χάνει σε απόδοση. Όσο πιο πολύ γεμίζει τόσο πιο δύσκολα δουλεύει και μερικές φορές πιέζεται τόσο πολύ που υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να καεί.


Με τα tips που σας δίνουμε η ηλεκτρική σας σκούπα θα γίνει σούπερ δυνατή.

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό της σκούπας σας ξεκινήστε βάζοντάς την σε λειτουργία και αφήστε την να δουλέψει για 30 δευτερόλεπτα. Έτσι θα φύγουν ότι σκουπίδια μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό της μέσα στη σακούλα.

Αν η σκούπα σας έχει σακούλα, πριν τη βγάλετε βάλτε μία κολλητική ταινία στο σημείο που η σακούλα συνδέεται με τη σκούπα. Αυτό θα βοηθήσει να μην έρθει ένα σύννεφο σκόνης στο πρόσωπό σας με το που θα βγάλετε τη σακούλα.

Αν η σακούλα σας δεν πετιέται αλλά καθαρίζεται και ξαναμπαίνει μέσα στη σκούπα τότε καλό θα είναι να κάνετε όλη τη διαδικασία έξω από το σπίτι, στο μπαλκόνι σας. Βάλτε τη σακούλα μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών και ανακινείστε την για να φύγει η σκόνη. Πλύντε τη σακούλα με ζεστό νερό πριν την ξαναβάλετε στη θέση της και αφήστε την να στεγνώσει στη βεράντα.


Πηγή:kopotropo.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου