Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Γατοτροφή: Φτιάξετε μόνοι σας υγιεινές γατοτροφές


Αν έχετε κατοικίδιο στο σπίτι γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή του. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για να αποκτήσει η γάτα σας λαμπερό τρίχωμα, λαμπερά μάτια και μια ενεργητική και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Μπορείτε να ετοιμάσετε τις γατοτροφές μόνη σας στο σπίτι ώστε να αποφύγετε τη προσθήκη επιβλαβών ουσιών και συντηρητικών, που περιέχονται στις γατοτροφές του εμπορίου. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το κατοικίδιο σας, για να έχει μια υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη.



Αυτό το μικρό «αρπακτικό» ζωάκι σε φυσικό περιβάλλον τρώει τρωκτικά και πουλιά.

Για να «μιμηθούν» αυτή την πλούσια για τις γάτες διατροφή σε θρεπτικά συστατικά, οι γατοτροφές πρέπει να περιέχουν 25 – 30% πρωτεΐνη, τουλάχιστον 15 – 30% λιπαρά και 2 – 3% φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι μια σωστή ισορροπία στις γατοτροφές σε κρέας, ψάρι, λαχανικά, τυρί, ακόμα και ρύζι είναι απαραίτητη στην καθημερινή διατροφή του κατοικίδιου σας. Επίσης είναι αρκετά σημαντικό να διασφαλίζεται η σωστή θερμοκρασία στο φαγητό της, αν το σερβίρετε ζεστό ή γάτα μπορεί να μην το δοκιμάσει ποτέ ξανά.
Οι γατοτροφές πρέπει να πολτοποιούνται;

Οι γατοτροφές πρέπει να πολτοποιούνται, αλλιώς οι γάτες θα επιλέξουν μόνο τα σκληρά μέρη του φαγητού που είναι πιο γευστικά για αυτές. Μια ενήλικη γάτα 4 – 5 κιλών, πρέπει να τρώει τουλάχιστον 3 – 4 μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τρεις συνταγές για γατοτροφές με πλήρη θρεπτική αξία για το μικρό σας κατοικίδιο.

Ψάρι, ρύζι και λαχανικά
Υλικά:
1350 γραμμάρια τόνος σε κονσέρβα μαζί με το λάδι ή το νερό του
100 γραμμάρια βρασμένο ρύζι
50 γραμμάρια βραστά καρότα ή τριμμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Μερίδα κρεατικών πλούσια σε πρωτεΐνηΥλικά:
2300 γραμμάρια ωμό μοσχαρίσιο κιμά
100 γραμμάρια βρασμένα ζυμαρικά
1 βραστό αυγό
50 γραμμάρια βραστά, ανάμικτα, λαχανικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Μερίδα πουλερικών, ιδανικό για τη γάτα σας
Υλικά:
3.400 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο, μαζί με τα οστά του
100 γραμμάρια ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μήλο
1/2 κουταλάκι αλάτι.

Διαδικασία:
Όλες τις συνταγές που είδαμε μπορείτε να τις χωρίσετε σε μερίδες, να τις ανακατέψετε και να δώσετε στη γάτα σας μια μερίδα τη φορά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κάθε φορά τα υλικά στο μπλέντερ και να τα πολτοποιήσετε.

Πηγή:VotanonKipos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου